Diákokkal egyeztetett Békéscsaba polgármestere

2017. november 16. 18:20 | Kugyelka-Zámbori Eszter

Felmerült az Andrássy úton kialakítandó kerékpárút igénye is azon az egyeztetésen, ahol Békéscsaba polgármestere fogadta többek között a város diák-alpolgármestereit. A találkozón összesen 11 tanuló osztotta meg elképzeléseit Szarvas Péterrel.

A polgármester minden évben lehetőséget biztosít arra, hogy a városi diákság küldöttei, valamint a tanulók személyesen is felkeressék a városvezetőt problémáikkal és kérdéseikkel.

– Azért hasznos egy ilyen nap, mert el tudjuk mondani a város polgármesterének, hogy milyen ifjúsági programokat tervezünk. Diák-alpolgármesterként és fiatalként is úgy gondolom, nagyon jó az, hogy a polgármester nyitott a diákok ötleteire és a lehetőségek szerint támogatja is azokat – mondta el Harangozó István, a  Békéscsabai Szakképzési Centrum Nemes Tihamér Gépészeti, Informatikai és Rendészeti Szakgimnáziuma és Kollégiumának diák-alpolgármestere.

A fogadónapon Harangozó István és Fazekas Zsolt léphetett először a polgármester irodájába. A két diák-alpolgármester arról beszélt, hogy melyek azok az ifjúsági rendezvények, amelyeket a Garabonciás napok kampány-programjából mindenképpen megvalósítanának a közeljövőben.

– Egyeztettünk arról, hogy hogyan lehetne a kerékpárút-hálózatot bővíteni az Andrássy úton. Továbbá a fiatalok arra is tettek javaslatot, hogy a Rongyoló Fesztivál programja hogyan bővüljön jövő nyáron. Sőt, arra is nagyon jó ötlettel álltak elő, hogy a Békéscsaba 300 – jövő évi ünnepségsorozatába - hogyan lehetne a diákságot bevonni, milyen pályázati felhívással tudnánk az érdeklődésüket felkelteni – vázolta az elképzeléseket Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere.

A városvezető Szenes Patrikkal, a Békéscsabai Diákönkormányzat alelnökével és Arbel Dániel diákpolgármesterrel 11 középiskolás tanulót fogadott a délután folyamán.

 

 

További programok »

Itthon

Átadták a sportcsarnokot Mezőhegyesen

A mezőhegyesi fejlesztések azt a célt szolgálják, hogy az itt élők ne érezzék magukat harmadrendű polgárnak a fejlettebb régiókban élőkhöz képest - mondta Lázár János szombaton Mezőhegyesen, ahol Orbán Viktor miniszterelnökkel közösen átadták az új sportcsarnokot.
09:29
FEL