Csabai pálinkakiválóság is szerepel a vadászati világkiállítás italai között

2021. augusztus 24. 15:42 | D. Nagy Bence

A békéscsabai Árpád Pálinka Prémium Piros Vilmoskörtéje is helyet kap az egy hónap múlva kezdődő vadászati világkiállításon.

Hétfőn, a keszthelyi Helikon Vadászmúzeumban tartott sajtótájékoztatón zajlott az a díjátadó, ahol a békéscsabai Árpád Pálinka terméke is kiemelt szerepet kapott. A közelgő "Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállításon való megjelenésre szóló meghívásos "versenyt" a Pálinka Nemzeti Tanács rendezte és írta ki.

– A meghívás azon pálinkafőzdék kifejezett tételeinek szólt, amelyek az előző évi országos versenyen minimum aranyérmet értek el, illetve a Nemzeti Pálinkakiválóság Programban az elérhető maximum 20 pontból 19 vagy 20 pontot értek el. Ez azt jelenti, hogy nem csupán aranyérmes, hanem Champion-díjas termékekkel lehetett nevezni. Az esemény meghívásos alapon működött, tehát nem bármely kereskedelmi főzdének szólt, hanem a két említett versenyen elért eredmények alapján tételazonos tételeket lehetett csak beküldeni – foglalta össze megkeresésünkre Nagy Árpád, az Árpád Pálinka tulajdonosa. Mint mondta, a zsűri minden gyümölcskategóriából (almatermésűek, csonthéjasok, bogyósok, szőlő, törköly, ágyas, vadontermő) két alkategóriányi tételt választott ki, ezek lettek a világkiállítás hivatalos pálinkái.

– Nagyon örültünk, hogy bekerültünk ebbe a szűk csoportba. A piros vilomskörtét jelöltük meg lehetséges termékként, a helyszínen tudtuk meg hétfőn, hogy ez lett a kategóriája nyertese – emelte ki a tulajdonos, akinek Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Kovács Zoltán kormánybiztos jelenlétében Nagy István agrárminiszter adta át az elismerő oklevelet.

A szeptember 25. és október 14. között a HUNGEXPO területén megrendezett világkiállításon 12 pálinkát lehet majd megkóstolni és megvásárolni, ezek egyike az Árpád Pálinka többszörösen díjnyertes, a tavalyi évben az Agrárminisztérium pálinkájának választott terméke is.

 

További programok »

Itthon

A fiatalok jövője az agráriumban van?

Ma az agrártechnikumok és -szakképző iskolák kiszámítható életpályát kínálnak, XXI. századi körülmények között XXI. századi tudást biztosítanak. A fiatalok a szakmájuk mestereivé válhatnak, továbbtanulhatnak, majd így a munka világában is sikeresen megállhatják a helyüket - mondta Nagy István agrárminiszter egy hétvégi díjátadó ünnepségen.
06:24
FEL