Nagy Árpád, az Árpád Pálinka kóstolóház és mintabolt tulajdonosa elmondta, a negyven ország párlatkészítőit felsorakoztató amerikai versenyen, a márka mindhárom beküldött terméke aranyérmet nyert, emellett a prémium gyömbérpárlatot nagydíjjal jutalmazták, de elnyerte a legjobb gyümölcspárlat díját is. Ezen kívül a tengerentúli bírák elismerték az Árpád gin termékét is. A magas pontszámoknak és az aranyérmeknek köszönhetően az Árpád Pálinka elnyerte az Év lepárlója címet is.
A pálinkamester hozzátette, a márka folyamatosan keresi a nemzetközi megmérettetéseket, ahol a nemcsak a minőség az elsődleges szempont egy bírálatnál, hanem fontos a dizájn is, illetve a kettőnek az ötvözete. Az amerikai megmérettetésen mindhárom beküldött termék a legjobb minősítést kapta, így pedig a manufaktúra a legjobbak közül is kiemelkedett.
– Mindhárom termékünk nagy pontot kapott, aranyérmet nyert, ezeknek az összesítt pontszámai alapján érdemeltük ki az Év lepárlója címet, amelynek értékét növeli, hogy rengeteg whisky- és ginkészítő lepárló üzem, előtt sikerült ezt az eredményt elérnünk – ismertette Nagy Árpád.
A családi manufaktúra már meg is kezdte világhódító útját, hiszen a napokban a versenyt kiíró szervezet egy webináriumot tartott, ahol a nagydíjat nyert cégek mutatkozhattak be markáns döntéshozók előtt.