A békéscsabai Árpád Pálinkáé a megye legfinomabb párlata

2017. május 27. 13:40 | Busi Ottó

 

Idén a békéscsabai Árpád Pálinka terméke, a Piros Vilmos lett a legjobb Békés megyei pálinka. A Gyulai Pálinkafesztiválon harmadik alkalommal választották ki a régió legjobb párlatát, amely a ritkábbik, piros színű vilmoskörtéből készült a manufaktúrában.

Az idei versenyre minden békési pálinkafőzde nevezett. Közülük került ki a nyertes, az Árpád Pálinka terméke.

A manufaktúra ügyvezetője kiemelte az alapanyag egyedi, különleges feldolgozását. Nagy Árpád elárulta: a mosott, tisztított vilmoskörtét magozzák, ezt jelenleg igen kevesen végzik el, pedig véleménye szerint ez is hozzájárult ahhoz, hogy ilyen minőséget tudtak készíteni.

A nyertes párlat egy éven keresztül viselheti a Békés Megye Pálinkája címet. E mellett a megyei önkormányzat vállalta, hogy csak ebből a termékből vásárol protokoll céllal. Ezt a lehetőséget pedig a megye minden településének ajánlják.

Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke elmondta: szeretnék ezzel a kezdeményezéssel is az ágazatot támogatni, és nem csak a pálinkafőzőket, hanem azokat a gyümölcstermelőket is, akik ezeket a fantasztikus alapanyagokat megtermelik, amelyekből végül kiváló italok elkészülhetnek. Idei újdonság, hogy a megyei pálinkafőzdék termékeiből összeállítottak egy ajándékcsomagot – tette hozzá az elnök. Aki ehhez hozzájut az a megye legjobb pálinkáit tudja végigkóstolni.

 

A hírről készült videó anyagunk:

További programok »

Gazdaság

Digitalizálódnak a szakmák és ezzel jól járhat a társadalom

Hogyan alakítja át a digitalizáció a tudományok és a szakmák jövőjét? – ezen elmélkedtek „A technológia lehetőségei - az EMBER az új világban” című konferencián, amely a közigazgatás, a gazdaság, az oktatás, a biológia, az orvostudomány és a jogtudomány szaktekintélyeit szólaltatta meg. Az alkalmon különböző tudományágak és intézmények szakértői egy platformon vázolták jövőképüket a technológiai fejlődés perspektívájában, a békéscsabai Gál Ferenc Egyetem előadótermében.
17:35
FEL