850 mintát neveztek az idei pálinkafesztiválra

2018. április 11. 10:12 | Szendi Rita

4 kereskedelmi főzde, 26 pálinkával pályázik a Békés megye pálinkája 2018 címre. A XIX. Gyulai Pálinkafesztiválon az is kiderül, hogy ki nyerte el az év pálinkája címet, amelyre idén rekord mennyiségű 850 minta érkezett.

Egyre népszerűbb a pálinkafőzés Békés megyében, ezt jól mutatja a versenyre nevezők egyre növekvő száma – mondta el a fesztivál igazgatója.

– Ez a 850 minta nagyon jelentős számmal növekedett a tavalyihoz képest, ugyanis tavaly 715 mintát neveztek a megmérettetésre vágyó tulajdonosok. Kitűnő minták, azt el lehet mondani, hogy több mint 100 aranyérmes minta érkezett, nagyon magas színvonalú termékek voltak és az látszik, hogy egyre nagyobb a szakmai tudás – fogalmazott a Gyulai Pálinkafesztivál igazgatója, Bora Imre.

Idén már negyedik alkalommal a Békés Megyei Önkormányzat közös versenyt hirdetett a pálinkafesztivál szervezővel. A versenyen csak kereskedelmi főzdék vehetnek részt.

– A Bora Kft-vel négy éve működünk együtt, a Békés megye pálinkája díjat a Gyulai Pálinkafesztivállal közösen hoztuk létre, azért, hogy ilyen módon is népszerűsítsük a Békés megyében főzött pálinkákat, és nem csak a kereskedelmi főzdék italait, hanem tavaly óta a bérfőzetőknek is megvan a maguk díja, Békés megye legjobb bérfőzető, illetve Békés megye legjobb magánfőzője díj – fejtette ki a Békés Megyei Önkormányzat elnöke, Zalai Mihály.

Zalai Mihály hozzátette: ezzel az akcióval szeretnék elősegíteni a megyei pálinkafőzdék üzleti sikereit és népszerűsíteni a Békés megyei pálinkákat. A versenyen nyertes pálinkafőzde terméke egy éven keresztül viselheti a „Békés megye pálinkája” címet.

 

 

További programok »

Gyula

Gyulán megnyitotta kapuit az adventi vásár

Utcai installációkkal és közösségi eseményekkel készül az adventi időszakra Gyula két kulturális intézménye. Advent első vasárnapján már zajlanak az előkészületek, a programok délután három órakor kezdődnek.
2022. november 27. 12:47
FEL