Civil szervezetekkel kötött ellátási szerződést Békéscsaba önkormányzata

2017. december 12. 08:36 | Kugyelka-Zámbori Eszter

Ellátási szerződést kötött Békéscsaba önkormányzata hat olyan civil szervezettel, amelyek nem állami fenntartásúak, ugyanakkor szociális alapszolgáltatást nyújtanak a város lakosságának.

Az AUT-Pont Autista Gyermekekért és Fiatalokért Alapítvány, a Béthel Alapítvány, az Egyensúly AE Egyesület, a Mentálhigiénés Egyesület, a MI-ÉRTÜNK Prevenciós és Segítő Egyesület és a Mozgáskorlátozottak Békés Megyei Egyesületének képviselőivel Szarvas Péter a város nevében kötött együttműködési megállapodást a 2018-tól 2020. végéig szóló időszakra.

–Azért fontos, mert ez az együttműködésünk kereteit tisztázza, mert itt egy közös feladatvállalásról van szó. Az önkormányzatnak is feladata, és vannak mindig olyan civil szervezetek - így a mi civil szervezetünk a Béthel Alapítvány is, amelynek az indíttatása és az alapítvány célja az, hogy az arra rászoruló embereken segítsen – hangsúlyozta Dávid Sándor, a pszichiátriai betegekkel foglakozó Béthel Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Azokkal a civil szervezetekkel kötött hétfőn szerződést az önkormányzat, amelyek a már születéskor vagy később kialakult mentális vagy fizikai hátránnyal élő békéscsabaiaknak segítenek – tájékoztatott Szarvas Péter az együttműködési szerződések ünnepélyes aláírásánál.

–A szociális ellátó rendszerben Békéscsabán nagyon sok feladatot kell megoldanunk. Ebben a feladat megoldásban segítik az önkormányzatot a civil szervezetek. Elsősorban olyan területen, amelyre az önkormányzatnak már nagyon ereje és lehetősége nincsen. Például a drogprevenciós feladatoknál, és az alkoholizmussal küzdő fiatalok vagy idősebbek problémáinál – emelte ki Szarvas Péter, Békéscsaba Megyei Jogú Város polgármestere.

Bíznak abban, hogy az eddig is maximális hivatástudattal dolgozó szakembergárda jelentős segítséget tud nyújtani az önkormányzatnak. A város erejéhez mérten anyagi támogatást is ad ezeknek a civil szervezeteknek.

 

 

További programok »

Itthon

Ötödik alkalommal rendezték meg a Csabagyöngye Közösségi Gálát

A Csabagyöngye Kulturális Központ ötödik alkalommal rendezte meg közösségi gáláját. Az intézmény vezetése az intézményben kimagasló tevékenységet végző, az intézményt segítő személyeket, közösségeket, szervezeteket díjazta. A Csabagyöngye Kulturális Központ 2015-ben alapította a kitüntető díjakat.
2020. január 23. 21:23
FEL