Gulyásleves és ajándékcsomag – a rászorulók karácsonyát segítették Békéscsabán

2018. december 19. 17:48 | Kovács Andrea

Ételosztással és ajándékcsomaggal támogatták a nehéz helyzetben élő emberek karácsonyát Békéscsabán. A családsegítő szolgálat szervezésében Szarvas Péter polgármester 150 adag gulyáslevest osztott ki. Az Egyensúly AE Egyesültnél pedig, egy pesti cég támogatásával, 35 gyermek kaphatott névre szóló ajándékcsomagot.

 

 

Karácsonyhoz közeledve Békéscsabán több helyen is ételosztást tartanak, hogy a nehéz helyzetben élőknek segítsenek. Évek óta hagyomány, hogy a családsegítő szolgálat által szervezett ételosztáshoz ebben az időszakban a város polgármestere is csatlakozik.

Szarvas Péter elmondta: az adventi időszakban saját adózott jövedelmével támogatja a jótékonysági ételosztást. Az idén 150 adag gulyást osztottak ki, melynek elkészítésben Prohászka Béla a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének elnöke segített.

 

 

Az Egyensúly AE egyesület fenntartásában működő Békés Megyei Család Esélyteremtő és Önkéntes Ház a rászoruló gyermekeknek szervezett ünnepséget. Schriffertné Lócskai Henriett, az egyesület elnöke elmondta: a családok évének záró programeleme volt ez ajándékozással teli, örömötszerző program, amellyel 35 gyermek karácsonyát tették szebbé. A gyermekek névre szóló ajándékát egy budapesti cég jótékonysági adományából tudták biztosítani.

 

 

További programok »

Életmód

Két Békés megyei fürdő vesz részt a Strandok éjszakáján

Július 26-án tartják a Strandok éjszakáját, a 10. évét ünneplő rendezvényhez idén több mint 40 fürdő csatlakozott országszerte – mondta el a szentendrei V-8 Uszoda és Szabadidő Központban tartott keddi sajtótájékoztatón Boros László Attila, a Magyar Fürdőszövetség elnöke.
2019. július 16. 16:05
FEL