Akadálymentesített kisbuszt szerzett be a mozgáskorlátozottak egyesülete

A Mozgáskorlátozottak Békés Megyei Egyesülete a Magyar Nemzeti Bank pályázatán nyert csaknem 9 és fél millió forintos forrást. A támogatásból a szervezet egy elektromos beemelő szerkezettel felszerelt, 9 személyes mikrobuszt vásárolt, amelyet pénteken adtak át.

Az átadó ünnepségen az egyesület Napraforgó Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményének egyik óvodás csoportja adott műsort, majd a kisbusz kulcsát Nánási Tamástól, a Magyar Nemzeti Bank vezető kommunikációs szakértőétől vehette át az egyesület elnöke. Ezt követően a szervezet udvarára begördült az új szállítójármű.

A Magyar Nemzeti Bank amellett, hogy olyan feladatokat lát el, amelyek minden magyar állampolgárt érintenek, célul tűzte ki a társadalmi felelősségvállalást is – erről Nánási Tamás beszélt.

– Ezeket a feladatokat a Magyar Nemzeti Bank a Társadalmi Felelősségvállalás Programjában rögzítette, amelyben kiemelten szerepel a hátrányos helyzetben, illetve fogyatékossággal élő emberek helyzetének a segítése, és az esélyegyenlőség előmozdítása. Karitatív támogatásra a tavalyi esztendőben mintegy 750 millió forintot fordítottunk – tette hozzá Nánási Tamás.

A vezető kommunikációs szakértő véleménye szerint ez a jármű akár a tanulás és a munkavállalás lehetőségét is megteremtheti az egyesület szolgáltatásait igénybe vevő emberek számára.

Az egyesület elnöke hangsúlyozta: a szervezet munkatársai azért pályáznak támogatásokra, hogy ne a finanszírozási lehetőségek, hanem az ellátottak szükségletei határozzák meg a szolgáltatások minőségét.

– Akkor hasznos egy támogatószolgálati jármű, ha az teljes körűen akadálymentesített. Tehát bármilyen fogyatékosságban érintett ember ezt használni tudja. Ez jelenti azt, hogy például a kerekesszékes emberek anélkül tudjanak biztonságban utazni, hogy a kerekesszékükből ki kéne szállniuk – emelte ki Kovács Ágnes, a Mozgáskorlátozottak Békés Megyei Egyesületének elnöke.

Szarvas Péter szerint országosan elismerik a Mozgáskorlátozottak Békés Megyei Egyesületének szakmai munkáját.

– Több mint 150 ellátott számára nyújtanak nagyon színvonalas szolgáltatást. Egész Békés megye területéről jönnek nap mint nap a hátránnyal, fogyatékkal élők Békéscsabára, a Kölcsey utcai épületbe, ahol szakavatott személyektől kapják meg a segítséget – hangsúlyozta Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere.

A kilencszemélyes kisbusz pénteken már munkába is állt a Mozgáskorlátozottak Békés Megyei Egyesülete fenntartásában működő Önálló Életvitel Központ és Támogató Szolgálatnál.

 

 

 

Megosztás:

Címke: , , , , , , , ,