Megújul a Mozgáskorlátozottak Békés Megyei Egyesülete békéscsabai intézménye

2020. június 2. 17:25 | behir

A Mozgáskorlátozottak Békés Megyei Egyesülete már több évtizede végzi töretlenül lelkiismeretes tevékenységét, amellyel jelentősen hozzájárul a tagjai életminőségének javításához. A békéscsabai Kölcsey utcai épületet, amelyben jelenleg működnek, jó gazda módjára gondozzák és évről-évre fejlesztik.

Egy sikeres pályázatnak köszönhetően hamarosan megújul az épület – számolt be hivatalos közösségi oldalán Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere.

Kovács Ágnes, az egyesület elnöke elmondta, hogy a pályázati forrásból korszerűsítik az intézmény fűtésrendszerét és kicserélik a nyílászárókat.

A műemlékvédelem alatt nem álló épületszárny hőszigetelést kap és a korszerűsítés fontos része, hogy emeletráépítéssel közel 400 négyzetméterre bővül majd az intézmény alapterülete, ami jelentősen hozzájárul az egyre több gondozott ellátásához. Mindemellett a lift beépítésével komfortosabbá, akadálymentesebbé válik az egyesület tagjainak az épületen belüli közlekedés.

További programok »

Itthon

Határsértőket fogtak el a rendőrök Békés megyében

Július 5-én éjjel Sarkad külterületén egy afgán állampolgárt, Lőkösháza külterületén pedig két grúz állampolgárt tartóztattak fel a rendőrök. Egyikük sem tudta igazolni személyazonosságát és azt, hogy miért tartózkodik Magyarországon, ezért a rendőrök mindhárom férfit előállították a helyileg illetékes határrendészeti kirendeltségre .
11:13
FEL