Megújul a Mozgáskorlátozottak Békés Megyei Egyesülete békéscsabai intézménye

2020. június 2. 17:25 | Mikóczy Erika

A Mozgáskorlátozottak Békés Megyei Egyesülete már több évtizede végzi töretlenül lelkiismeretes tevékenységét, amellyel jelentősen hozzájárul a tagjai életminőségének javításához. A békéscsabai Kölcsey utcai épületet, amelyben jelenleg működnek, jó gazda módjára gondozzák és évről-évre fejlesztik.

Egy sikeres pályázatnak köszönhetően hamarosan megújul az épület – számolt be hivatalos közösségi oldalán Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere.

Kovács Ágnes, az egyesület elnöke elmondta, hogy a pályázati forrásból korszerűsítik az intézmény fűtésrendszerét és kicserélik a nyílászárókat.

A műemlékvédelem alatt nem álló épületszárny hőszigetelést kap és a korszerűsítés fontos része, hogy emeletráépítéssel közel 400 négyzetméterre bővül majd az intézmény alapterülete, ami jelentősen hozzájárul az egyre több gondozott ellátásához. Mindemellett a lift beépítésével komfortosabbá, akadálymentesebbé válik az egyesület tagjainak az épületen belüli közlekedés.

Itthon

Mezőberényben a Petőfi utcai gömbakácokat kivágták, gömbkőriseket ültetnek

Siklósi István, Mezőberény polgármestere még múlt év novemberében tájékoztatta a város lakóit arról, hogy a Petőfi utca nyugati oldalán lévő japán gömbakácok helyett gömbkőrisek ültetését tervezik. A napokban már arról számolt be, hogy a gömbakácok kivágása befejeződött, kezdődhet az ültetés, amelyhez segítőket várnak.
2021. március 2. 19:00
FEL