Megújul és bővül a Mozgáskorlátozottak Békés Megyei Egyesületének intézménye

2020. június 25. 15:31 | Papp Ádám Sándor

360 millió forintból korszerűsítik a Mozgáskorlátozottak Békés Megyei Egyesületének Kölcsey utcai intézményét. A tervek szerint fejlesztik az épület fűtésrendszerét, kicserélik a nyílászárókat, valamint a létesítmény egy új emelettel is bővül.

Egy sikeres EFOP-os pályázatnak köszönhetően hamarosan jelentősen megújul az épület – ismertette a behir.hu kérdésére a Mozgáskorlátozottak Békés Megyei Egyesületének elnöke. Kovács Ágnes elmondta, hogy az elnyert forrásból az intézmény fűtésrendszerének korszerűsítését és a nyílászárók cseréjét hajtják végre, valamint a műemlékvédelem alatt nem álló épületszárny hőszigetelést kap és ott is kicserélik a nyílászárókat.

– A korszerűsítés fontos része, hogy emeletráépítéssel közel 400 négyzetméterre bővül az intézményünk alapterülete. Ez a pályázat egy nagyon fontos eleme, hiszen kinőttük az épületet. Több száz gondozott érkezik hozzánk Békés megyéből, ezért elengedhetetlen, hogy komfortos környezetben fogadjuk őket és megfelelő térben végezzük a szakmai munkát. Egy liftet is beépítenek majd a szakemberek az épületbe, így teljes egészében akadálymentessé válik az intézmény – emelte ki az egyesület elnöke.

Békéscsaba polgármestere elmondta: az egyesület hosszú évek óta fontos munkát végez a megyeszékhelyen. Szarvas Péter kiemelte: egyre több olyan fiatal van, aki az átlagosnál lassabban fejlődik és szüksége van kiegészítő oktatásra.

– Az egyesület működése nélkülözhetetlen Békéscsabán, hiszen eltérő fejlődésű, fejlődésmenetű gyermekeket nevelnek, fejlesztenek. Az egyesület tagjai megfelelő pedagógiai módszerekkel, magas hivatástudattal próbálják teljes életre nevelni a 3 és 23 éves kor közötti fiatalokat, akik valamilyen hátránnyal vagy fogyatékossággal élnek – fogalmazott a városvezető.

Az intézmény fejlesztése 2021 januárjában kezdődik és várhatóan 2022 végére befejeződik majd.

További programok »

Itthon

A nagy kérdés: milyen legyen a készülő bérkerékpár-rendszer Békéscsabán?

Elektromos kerékpár-bérlési rendszer épül ki hamarosan Békéscsabán egy európai uniós pályázatnak köszönhetően. Az még egyelőre kérdéses, hogy melyik típusú rendszert telepítik a városban, ahogyan annak neve sem végleges, de azt már tudjuk, hogy összesen 50 kerékpárt lehet majd  bérbe venni jövőre.
2020. október 23. 14:27
FEL