Autizmus napja az elfogadás jegyében

2018. október 5. 17:02 | Szendi Rita

Az AUT-PONT Alapítvány idén már tizennegyedik alkalommal szervezte meg az Autizmus Napját Békéscsabán, melynek célja a szemléletformálás, valamint a társadalmi elfogadás további erősítése volt.

 

 

Az eseményt Szarvas Péter nyitotta meg, aki beszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy mennyire fontos odafigyelnünk a fogyatékkal élőkre. A polgármester beszédében kiemelte, hogy a megyeszékhelyen sokan foglalkoznak és törődnek az autizmusban élőkkel.

Az egyik békéscsabai bevásárlóközpont aulájában számos programmal készültek a szervezők. Így az autizmusban élőknek lehetőséget biztosítottak az önkifejezésre, kreativitásuk megmutatására, hiszen kiállítást nyitottak az alkotásaikból, valamint zenés produkciókat adtak elő a színpadon.

További programok »

Itthon

Jutott és maradt is? - Így alakult az idei turizmus

Több vendég kevesebb vendégéjszakát töltött el októberben a kereskedelmi szálláshelyeken, ahol eltérően alakult a belföldi és külföldi forgalom. A belföldi vendégek száma ugyanis 17 százalékkal csökkent, miközben a külföldieké 27 százalékkal emelkedett. Széchenyi Pihenőkártyából az egy évvel korábbinál 28 százalékkal kevesebb árbevétel származott, miután 2,1 milliárd forintot fizettek a kártyatulajdonosok a szálláshelyeken – derül ki a KSH mai gyorsjelentéséből.
10:12
FEL