Békéscsabáról szóló dallal nyitotta meg a Tavaszi Fesztivált a Pribojszki Band

Pénteken este a Pribojszki Mátyás Band, valamint az amerikai blues duó, Bill Barrett és Lazy Brad Lewis közös koncertjével indult Békéscsabán az idei Tavaszi Fesztivál, amelynek kínálata ebben az évben is igen gazdag. Pribojszkiék ráadásul egy Békéscsabáról szóló dallal indítottak, ami felkerült a legutóbbi lemezükre is.

– Bár éppen ezen a héten kopogtatott be hozzánk igazán Tél tábornok a nehéz fegyverzetével, mégis úgy gondoljuk itt, a Csabagyöngyében a kollégáimmal, hogy a kikelet hírnöke idén is a Tavaszi Fesztivál. Büszkék vagyunk arra, hogy tizenhat szervezet együttműködésével zajlik az idei programsorozat, és ebben a nagy csapatban a Csabagyöngye a főszervezői feladatokat láthatja el – mondta köszöntőjében Herczeg Tamás, a kulturális központ igazgatóhelyettese, hozzátéve, hogy öt héten át több mint negyven rendezvény lesz a fesztivál keretében, ezekre sok-sok embert várnak.

Szarvas Péter polgármester megnyitójában úgy fogalmazott, hogy kicsit groteszk volt bokáig érő hóban a Tavaszi Fesztiválra igyekezni, de az összművészeti eseménysorozat iránti érdeklődést, és a rendezvény sikerét nem befolyásolja a cudar, téli idő.

– Büszke vagyok arra, hogy 16. alkalommal is elindulhat Békéscsabán az a fesztivál, ami a kultúra szinte minden műfaját felvonultatja. A szervezők színes, változatos programokat állítottak össze, a koncertektől a színházi bemutatókon át a táncig és az előadóestig minden műfajban – emelte ki a polgármester, aki mindenkinek jó szívvel ajánlotta a fesztivál kínálatát.

A fellépők sora igen széles, sokan közülük helyiek, de lényegében három földrészről érkeznek: jönnek majd Kínából is, a nyitónapra pedig a Pibojszki Mátyás Band mellé Kaliforniából látogatott el Békéscsabára a blues duó, Bill Barrett és Lazy Brad Lewis.

Pribojszki Mátyás megjegyezte: örül, hogy ők nyithatják meg a Tavaszi Fesztivált Békéscsabán, ahol most ugyan nem „szedik szét a házat”,  de így is különleges előadással készültek. Két amerikai zenészkollégájukat, barátjukat is elhívták ide, akik a saját produkciójukkal mutatkoztak be. A Pribojszki Mátyás Band ráadásul egy olyan, igazán fülbemászó dallal indított, amit  Pribojszki Mátyás a szülővárosáról, Békéscsabáról írt, és ami felkerült a legutóbbi lemezükre is.

A fesztivál további programjait itt találja.

 

 

 

Megosztás:

Címke: , , , , , , , ,