Békéscsabán is szervezik már a nyári gyermektáborokat

2020. május 21. 08:23 | Papp Ádám Sándor

Békéscsabán az önkormányzat öt héten keresztül szervez napközis táborokat a nyári szünetben – ismertette Szarvas Péter polgármester. A városvezető elmondta: az előírt szabályokat követve, két helyszínen szervezik meg a gyermekek ellátását nyáron.

Május 14-én jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy idén is meg lehet szervezni a nyári gyermektáborokat. A tárcavezető leszögezte, hogy egyelőre csupán a napközbeni táborok szervezése lehetséges, a kormány később tárgyalja majd az ottalvós, bentlakásos táborok sorsát.

Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs tájékoztatóján hangsúlyozta, hogy csak egészséges gyermekek és egészséges szervezők lehetnek a táborokban. Hozzátette: a jelentkezőknek nyilatkozniuk kell majd az egészségügyi állapotukról.

Békéscsaba polgármestere elmondta: az elmúlt évek tapasztalatai alapján sokan veszik igénybe a helyi nyári táboroztatási lehetőségeket. Szarvas Péter elárulta, hogy több család nem tudja megoldani a gyermekek elhelyezését a nyári szünetben, ezért az önkormányzat idén is két helyszínen biztosít napközis ellátást, öt héten keresztül.

– A Békéscsabai Tankerületi Központ vezetőjével tisztáztuk azt, hogy Békéscsabán alapvetően két iskolában, a Madách utcaiban és a Lencsési lakótelepiben fogjuk a nyári táborozás feltételeit kialakítani, együttműködve a tankerületi központtal. Amennyiben minden részletszabályt ismerni fogunk, akkor várhatóan július legelejétől, öt héten át a nyári tábor lehetősége rendelkezésre áll majd Békéscsabán – emelte ki Békéscsaba polgármestere.

A civil szervezetek és a sportegyesületek is elkezdték a nyári események szervezését. A tervek szerint többek között idén megrendezik a Dogland kutyás fejlesztő tábort, de a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület edzőtábora is megnyitja kapuit.

További programok »

Itthon

Szombattól fogadhatnak látogatót a csabai Életfa és az Ady utcai otthon lakói

A bezártság és a találkozás hiánya nagyon megviseli az idősek otthonainak lakóit és hozzátartozóit. Ezért is örvendetes, hogy június 6-ától, egyedi szabályok betartása mellett, újra fogadhatnak látogatókat és kaphatnak csomagokat a Békéscsabai Életfa Idősek Otthonának és az Ady Endre Utcai Idősek Otthonának lakói - tudatta Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere.
15:12
FEL