Békéscsaba legnagyobb foglalkoztatóit köszöntötték

Idén is fogadáson köszöntötték Békéscsaba vállalatvezetőit, az intézmények és hatósági szervek vezetőit, valamint a helyi képviselőket a városháza dísztermében. Az önkormányzat hagyományosan azért rendezi meg minden év elején az újévi fogadást, hogy köszönetet nyilvánítson a városban adózó vállalkozásoknak.

 

 

Békéscsaba polgármestere felelevenítette, hogy a város tavaly ünnepelte alapításának háromszázadik évfordulóját, ami lehetőséget adott arra, hogy emlékezzenek azokra az egykori békéscsabaiakra, akik fellendítették a település gazdaságát, úgy mint Rosenthal Márton vagy Tevan Andor. Szarvas Péter úgy fogalmazott: szeretné azt hinni, hogy ha évek múlva visszatekint az utókor, akkor hasonlóan vélekedik majd erről az időszakról a most zajló beruházásoknak és fejlesztéseknek köszönhetően. Mint mondta: minden jel arra mutat, hogy a megye gazdaságát meghatározó fejlődés zajlik a megyeszékhelyen.

– A város fejlődési pályán van. Rengeteg ember, rengeteg vállalkozás munkálkodik azért, hogy Békéscsaba még inkább előre jusson. Rengeteg eredményt tudtunk felmutatni az elmúlt évben is – emelte ki Szarvas Péter. Békéscsaba polgármestere hozzátette: a város szövetségesként tekint a helyi vállalkozásokra. Kiemelte: a település gazdasági szervezetei 2018-ban mintegy hat százalékkal több helyi adót fizettek be, mint az előző évben. A polgármester úgy fogalmazott: a város otthona az egyéneknek és a nagyvállalatoknak is, ezért azt szeretné, ha idén is együtt építenék a megyeszékhelyet.

 

A város megköszönte a helyi vállalkozások tavalyi együttműködését. Fotó: Ujházi György
Fotó: Ujházi György

 

A legtöbb nagyvállalatnak is fontos a társadalmi szerepvállalás. A megye egyik legnagyobb foglalkoztatója is kiemelt figyelmet fordít többek között a szociális terület és a sport támogatására – mondta a Linamar Hungary Kft. békéscsabai general managere. Bangó Csaba kiemelte: ha az élet azon területeit támogatják, amelyek fontosak a foglalkoztatottjaiknak, akkor azzal kifejezik a városban élők és munkavállalóik iránti elkötelezettségüket is.

– Együttműködésünk a várossal teljes mértékben jó és átfogó, hiszen az élet minden fontos területén megjelenünk, akár a sportról, akár a gazdasági területről, akár a szociális támogatásokról legyen szó. Az év végi zárórendezvényünkön például ételosztással vártuk a rászorulókat. Az egész évet tekintve a helyi röplabdában is szerepet vállaltunk, mint jeles támogatója a sportnak – tette hozzá Bangó Csaba.

 

A város megköszönte a helyi vállalkozások tavalyi együttműködését. Fotó: Ujházi György
Fotó: Ujházi György

 

A város pénzügyi, gazdasági és városfejlesztési bizottságának elnöke dr. Ferenczi Attila elmondta: a város és a helyi vállalkozások célja közös, hiszen mindenkinek érdeke Békéscsaba fejlődése. Hozzátette: a város önkormányzata is igyekszik minden megtenni azért, hogy segítse a vállalkozások fejlődését, például fejlesztési támogatással, vagy gyorsabb ügyintézés biztosításával.

– A helyi vállalkozások adóforintjaikkal támogatják azokat a célokat, amelyeket a város költségvetése kitűz maga elé. Nagyon fontos, hogy mintegy négymilliárd forintnyi adóbevétele van a városnak – ebben iparűzési adó, de építményadó is van – hangsúlyozta dr. Ferenczi Attila. A bizottsági elnök hozzátette: ezekből az adóforintokból finanszírozhatja a város önkormányzata például az önként vállalt feladatait, ezeknek az összértéke tavaly mintegy 1,3 milliárd forint volt. Továbbá kiemelte: ahogy a M44-es gyorsforgalmi út kivitelezése előre halad, úgy nő a befektetők és a beruházók érdeklődése Békéscsaba iránt.

 

Megosztás:

Címke: , , , , , , ,