Felavatták a Dr. Ferenczi Attila teret Békéscsabán

2022. szeptember 30. 17:46 | Hidvégi Dávid

Péntek délután felavatták Békéscsabán a Dr. Ferenczi Attila teret! A márciusban elhunyt háziorvos 1992 óta praktizált a megyeszékhelyen, továbbá egy ciklus kihagyásával, 1994 óta a Lencsési lakótelepen élőket is képviselte a város közgyűlésében.

Békéscsaba polgármestere korábban kezdeményezte, hogy a lakótelep orvosi rendelő előtti terét Dr. Ferenczi Attiláról nevezzék el, amit a grémium egyhangúlag elfogadott. Avató beszédében Szarvas Péter kiemelte: a néhai háziorvos Békéscsaba közéletében aktív szerepet vállalt mint tanácsnok, a pénzügyi bizottság és a Kopp Békéscsabai Atlétikai Klub elnöke, valamint a Lencsési Részönkormányzat vezetője. A városvezető hozzátette: Ferenczi Attila ötlete volt a Csaba Baba program létrehozása, amelynek köszönhetően évente legalább 400 családnak segít az önkormányzat. Az esemény zárásaként a város képviselői és a Ferenczi család virágokat helyezett el a tér névtáblájának tövében. 

– Ferenczi Attila a napokban lett volna 61 esztendős. Családtagjai és legközelebbi hozzátartozói, barátai, képviselő társai és sok betege jelenlétében avattuk fel a teret. Ferenczi Attila 1987-től 1992-ig a gyulai Pándy Kálmán Kórház Urológiai Osztályán dolgozott, majd 1992-től a csabai alapellátásban tevékenykedett háziorvosként, betegek ezreit gyógyította meg és látta el jó tanácsokkal. Már ez is elég lenne ahhoz, hogy méltassuk, de emellett azt is ki kell emelnünk, hogy rendkívül aktív közéleti személyiség volt, hiszen 24 évig képviselőként ténykedett a városházán. Soha nem elégedett meg azzal, hogy csak az orvosi hivatást gyakorolja, hanem a közjó érdekében nagyon sok munkaórát áldozott. Azt kívánjuk Békéscsaba lakosságának, hogy még nagyon sok ilyen képviselőjük legyen – fogalmazott a városvezető.

 

További programok »

FEL