Jó úton a megyeszékhely - Békéscsaba legnagyobb foglalkoztatóit köszöntötték

2020. január 7. 19:45 | Papp Ádám Sándor

Idén is fogadáson köszöntötték Békéscsaba vállalat-, intézményi és hatósági vezetőit, valamint a helyi képviselőket a városháza dísztermében.

Hagyomány már Békéscsabán, hogy az önkormányzat ezzel a programmal fejezi ki köszönetét a tisztességgel adózó vállalkozásoknak, hiszen adóforintjaikkal tettek azért, hogy a megyeszékhely fel tudjon zárkózni, a város még élhetőbb legyen mindenki számára – fogalmazott Szarvas Péter polgármester.

Békéscsaba városvezetője köszöntő beszédében úgy fogalmazott: a város 2019-ben sikeres évet zárt, rendkívül sok beruházás történt a Modern Városok Programban és a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban elnyert források révén. Szarvas Péter kiemelte: minden jel arra mutat, hogy a megye gazdaságát is meghatározó fejlődés zajlik a városban.

– Békéscsaba fejlődési pályán van. Rengeteg ember és vállalkozás munkálkodik azért, hogy Békéscsaba még inkább előre jusson. Rengeteg eredményt tudtunk felmutatni az elmúlt évben is. Ezekhez a fejlesztésekhez elengedhetetlen a vállalatok terjeszkedése, fejlődése és erősödése is, hiszen a helyi adó révén a város többet tud költeni – hangoztatta a városvezető.

Békéscsaba polgármestere hozzátette: az önkormányzat szövetségesként tekint a helyi vállalkozásokra. A városvezető úgy fogalmazott: a megyeszékhely otthona az egyéneknek és a nagyvállalatoknak egyaránt, ezért azt szeretné, ha idén is együtt építenék a várost. Kiemelte, hogy 2020-ban a település rendezettségi szintjét, az oktatást és az okos város koncepciót kiemelt fontossággal kezeli majd a közgyűlés.

A legtöbb nagyvállalatnak is fontos a társadalmi szerepvállalás. Majoros Csaba, a Csaba Metál Zrt. vezérigazgatója a behir.hu kérdésére úgy fogalmazott, hogy ha az élet azon területeit támogatják, amelyek fontosak a foglalkoztatottjaiknak, akkor azzal kifejezik a városban élők és munkavállalóik iránti elkötelezettségüket is.

– Együttműködésünk a várossal teljes mértékben jó. Nagyon bízom benne, hogy egyre jobb arcát tudjuk mutatni a cégünknek, ez az elmúlt évek tudatos arculatfejlesztésének tudható be. Rá kellett jönnünk arra, hogy muszáj ismertebbé tennünk a környéken a cégünket. Az egy dolog, hogy a vevőink ismernek, azonban szeretnénk azt is, hogy a helyben oktatott és itt élő, leendő munkavállalóinkat meg tudjuk szólaltatni, amelyhez az ismeretségterjesztés elengedhetetlen. Ennek megfelelően saját képzési rendszert indítottunk be a Békéscsabai Szakképzési Centrumban, ahol saját osztálytermet működtetünk, illetve a duális képzésben a környékbeli felsőoktatási intézményekkel állunk kapcsolatban – hangsúlyozta Majoros Csaba.

Ahogyan a Csaba Metál Zrt., úgy más nagyvállalatok is helyben szeretnék megtalálni és megtartani a leendő munkaerőt.

– Köztudottan példaértékű az együttműködésünk az önkormányzattal – szögezte le Kása István Zoltán, a Marzek Kner Packaging Kft. ügyvezető igazgatója. Úgy folytatta: – Közösen, vállt vállhoz vetve próbáljuk az oktatást, a csomagolóanyag gyártás szakember-utánpótlását biztosítani. Ezen kívül természetesen az ipari infrastruktúra fejlesztése, illetve biztosítása is köszönhető a városnak. Nem utolsó sorban itt élünk, az itt dolgozó, itt élő emberekkel szinte szimbiózisban vagyunk – zárta gondolatait az ügyvezető igazgató.

Az esemény zárásaként Szarvas Péter polgármester úgy fogalmazot: bízik abban, hogy a 2020-as esztendő is olyan sikeres lesz mind a város, mind pedig a vállalatok tekintetében, hogy egy évvel később büszkén tekinthetnek vissza az új évtized első esztendőjére.

 

Galéria

További programok »

Itthon

Gyula és Békés vármegye a díszvendége a csütörtökön kezdődő Utazás Kiállításnak

Csütörtöktől vasárnapig rendezik meg a 46. Utazás Kiállítást a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban. Idén a rendezvény díszvendége Gyula, a történelmi fürdőváros, valamint Békés vármegye. A sikeres szereplés érdekében a jelentős turisztikai vonzerővel bíró települések részvételével tavaly év végén munkacsoport is alakult.
2024. február 20. 16:47
FEL