Beiktatták az új békéscsabai baptista lelkészt

2018. július 3. 18:45 | Kugyelka-Zámbori Eszter

Szombaton hivatalosan is beiktatták Takács Zoltánt a Békéscsabai Baptista Egyházközség lelkipásztori szolgálatába. A gyülekezet és a Magyarországi Baptista Egyház képviselői köszöntötték a Mátészalkáról érkezett új lelkészt a békési megyeszékhelyen.

 

 

– A Magyarországi Baptista Egyház békéscsabai gyülekezete és körzete - Kiss Tibor Péter ügyintéző lelkipásztor vezetésével - a lelkipásztori szolgálat betöltésére meghívta, és ünnepélyes keretek között szolgálatába iktatta Takács Zoltán lelkipásztor testvért – mondta Papp János, a Magyarországi Baptista Egyház elnöke.

Az ünnepi alkalmon a Körös-Vidéki Baptista Egyházkerület és a Tiszántúli Baptista Egyházkerület lelkipásztorai egy-egy igével köszöntötték a Békéscsabára kinevezett társukat.

Az istentiszteleten a Körös-Vidéki Baptista Egyházkerület elnöke, Kiss Tibor Péter a békéscsabai gyülekezet ügyintéző lelkészeként szólt Takács Zoltánhoz.

– Vidd magaddal szívedben, lelkedben, hogy Isten igéje, Isten beszéde soha ne maradjon el. Ez egy olyan gyülekezet, amely fogékony Isten beszédére, érzékeny Isten beszédére, lehet tanítani Isten beszédével - tanácsolta Kiss Tibor Péter az új lelkipásztornak.

A beiktatott lelkész ünnepi beszédében Pál apostol igéjének értelmezésével fogalmazta meg a békéscsabai szolgálatának legfőbb célkitűzését.

Az eseményen az egykori mátészalkai gyülekezete is elbúcsúzott Takács Zoltántól, majd a békéscsabai egyházak képviselői, illetve a helyi baptista gyülekezet tagjai köszöntötték új lelkipásztorukat és családját.

További programok »

Itthon

A fiatalok jövője az agráriumban van?

Ma az agrártechnikumok és -szakképző iskolák kiszámítható életpályát kínálnak, XXI. századi körülmények között XXI. századi tudást biztosítanak. A fiatalok a szakmájuk mestereivé válhatnak, továbbtanulhatnak, majd így a munka világában is sikeresen megállhatják a helyüket - mondta Nagy István agrárminiszter egy hétvégi díjátadó ünnepségen.
06:24
FEL