Balaton vagy Horvátország?

2019. július 10. 15:24 | behir.hu

Évek óta a legnagyobb kérdés, ha a család vízparti nyaralásra készül, hogy a Balaton vagy az Adria partja az olcsóbb. Az egyik legnagyobb szálláskereső honlap blogere összehasonlította a szállások és szolgáltatások árát.

Ha a Balatonról vagy az Adriáról van szó, sokunknak van egy alap preferenciája, hogy melyik vonz jobban. Ugyanakkor vannak olyan fontos kérdések is, amelyeket figyelembe kell vennünk a döntés meghozatalakor: elsősorban az, hogy milyen árakkal kell számolnunk. Hogy segítsünk eligazodni a témában, most összehasonlítjuk Balaton és Horvátország szállásárait – írja keddi bejegyzésében a Szallas.hu Blog.

Mint írják: Először is szögezzük le, hogy nagyon soktényezős a dolog; az útiköltség, a szállás felszereltsége, az adott város, a konkrét időpont, mind-mind jelentősen formálják az árakat. Ki lehet fogni nagyon olcsó és nagyon drága helyeket is, így az általunk hozott példák is csupán útmutatóként szolgálnak. A szállások mellett a programok áráról is szó esik majd, és persze a fagyiéról, hiszen az minden nyaralás nélkülözhetetlen eleme!

 

A nyaralók általános igényeit és az árakat figyelembe véve megszületett a részletes összehasonlítás alapján egy összegzés:

Annak ellenére, hogy már a Balaton sem igazán bélyegezhető olcsónak, még mindig olcsóbb, mint Horvátország. A nyaralók többsége az egyszerűbb apartmanokat preferálja, és valóban ilyenből akad a legnagyobb választék. Az efféle apartmanok között általában nincs is túl nagy különbség, a Balaton és Horvátország is hasonló skálán mozog. A luxusabb szállodák esetében már jobban látszik, hogy Horvátország drágább.

A részletes összehasonlításokat és a teljes cikket ide kattintva nézheti meg.

 

Forrás: blog.szallas.hu

További programok »

Gazdaság

Jót tett a földeknek a viharos pünkösdi hétvége

Nem pihentek a pünkösdi hosszú hétvége alatt a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) által üzemeltetett talajgenerátorok. Az Országos Jégkármérséklő Rendszer (JÉGER) működésére szinte minden nap szükség volt.
2024. május 23. 17:46
FEL