Negyven békéscsabai gyermek nyaralhat ingyen Balatonszárszón

Negyven gyermek balatoni nyaralását fedezi az az összeg, amit a békéscsabai városi jótékonysági bál alkalmával gyűjtöttek össze januárban. Az általános iskolás diákok tíz napot tölthetnek a magyar tenger déli partján, Balatonszárszón.

Januárban a Jókai színház Vigadójában rendezték meg a városi jótékonysági bált, amelyen közel kétmillió forintot gyűjtöttek össze. A rendezvényen több mint százötvenen vettek részt, de rajtuk kívül számos civil szervezet és cég járult hozzá pénzadománnyal a gyűjtéshez.

– Örülök annak, hogy ilyen sok jószívű, segítőkész ember él Békéscsabán, aki azt segítette, hogy minél több bevétel gyűljön össze. Ebből tudjuk 40 gyermeknek a nyári, tíznapos nyaralását finanszírozni – fogalmazott Békéscsaba polgármestere, Szarvas Péter.

A negyven gyermeket tíz békéscsabai általános iskola igazgatója és pedagógusa választotta ki. Az egyik kisiskolás kimagasló tanulmányi eredményeinek köszönhetően vehet részt a júliusi kiránduláson.

– Nagyon örültem, amikor megtudtam, hogy én is mehetek. A jó tanulmányi eredményeim miatt mehetek, és azért, mert hárman vagyunk tesók – mondta el Krajcsovicz Hanna.

A tábor vezetője megjegyezte: a fagyizás és a mindennapos balatoni strandolás mellett sok érdekes programmal készülnek a gyerekeknek.

– Kirándulásokat is szervezünk Sümegre, Veszprémbe, Balatonszentgyörgyre, illetve séta-hajókázni is fogunk. Mivel Balatonszárszóra megyünk, megnézzük a József Attila emlékházat is – fejtette ki a tábor vezetője, Zagritné Zahorán Klára.

A szervezők bíznak abban, hogy a gyerekek egy felejthetetlen balatoni nyaraláson tudnak majd részt venni.

Megosztás:

Címke: , , , ,