Több Balaton: Idén Siófok a balatoni szállások császára

2020. augusztus 8. 16:52 | behir

Az átlagos foglalási érték 12 százalékkal több idén nyáron a Balaton térségében, mint tavaly. Az aktív foglalások darabszáma 6 százalékkal nőtt 2019-hez képest. Siófok, Balatonfüred és Hévíz a legnépszerűbb úti célok a magyar tenger környékén. Az augusztus huszadikai hétvége teltházas lesz a Balatonon.

Idén nyáron is abszolút sláger a Balaton: a belföldi foglalások 34 százaléka szól ide, így kb. 12 százalékpontot nőtt a foglalások száma. „Több partnerünk azt a visszajelzést adta, hogy 70-90 százalékos a foglaltságuk júliusban és augusztusban” – mondta Szigetvári József, a Szallas.hu Csoport vezérigazgatója. Az aktív foglalások száma 6 százalékkal, míg az átlagos foglalási érték idén 12 százalékkal nőtt az előző évhez képest. „Az egy főre jutó átlagos foglalási érték éjszakánként 4 százalékkal emelkedett 2019-hez viszonyítva” – részletezte a vezérigazgató.

Átlagosan 3 éjszakára foglalnak a magyarok idén nyáron a Balaton térségében, és 3 fős társaságok, családok érkeznek.

A legnépszerűbb települések élmezőnyében Siófok, Balatonfüred és Hévíz végeztek. Őket követi Balatonlelle, Keszthely és Zamárdi. A top 10-es listán még Balatonboglár, Balatonföldvár, Fonyód és Tihany kaptak helyet.

Idén júniusban és júliusban 0,8 százalékponttal nőtt az apartmanokban, 1,5 százalékponttal a vendégházakban, 2,3 százalékponttal a panziókban eltöltött vendégéjszakák aránya a tavalyi év azonos időszakához képest a magyar tenger partján. Ezzel szemben 5 százalékponttal csökkent a hotelekbe szóló vendégéjszakák száma. „A népszerű balatoni települések közül a balatonszéplaki apartmanok átlagára a legmagasabb (10 281 forint/fő/éj), ezt követi Tihany (8806 forint/fő/éj), Siófok (8314 forint/fő/éj), Badacsony (8159 forint/fő/éj) és Balatonfüred (8123 forint/fő/éj)” – mondta Kolma Kornél, az apartman.hu vezetője. Azoknak a magyar családoknak, akik a lehető legolcsóbban szeretnék kihozni a balatoni nyaralást, Balatonrendesen (4199 forint/fő/éj) és Balatonkeresztúron (4906 forint/fő/éj) érdemes szállást keresniük az apartman.hu szakembere szerint.

A Szallas.hu oldalán legtöbbször a következő szűrőket használták: félpanzió, önálló ház, medence, SZÉP-kártya, konyhás apartman. 

A top 10 legnépszerűbb balatoni település 2020 nyarán

1. Siófok

2. Balatonfüred

3. Hévíz

4. Balatonlelle

5. Keszthely

6. Zamárdi

7. Balatonboglár

8. Balatonföldvár

9. Fonyód

10. Tihany

Top 3 település a Velencei-tó környékén, 2020 nyarán

1. Velence

2. Gárdony

3. Kápolnásnyék

Top 3 település a Tisza-tó környékén, 2020 nyarán

1. Tiszafüred

2. Poroszló

3. Abádszalók

Forrás: Világgazdaság 

 

További programok »

FEL