Babazászlókat kapott Kétegyháza is

2020. szeptember 15. 06:22 | Mikóczy Erika

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő Kétegyházán dr. Rákócziné Tripon Emese polgármesternek adta át a település számára felajánlott babazászlókat szeptember 14-én.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom önkénteseként Herczeg Tamás országgyűlési képviselő is csatlakozott ahhoz a kezdeményezéshez, amelynek lényege, hogy ha egy adott önkormányzat örömmel fogadja az újszülött gyermeket a településen, egyetért a gyermek megszületésével, tegyen ki a zászlót polgármesteri hivatal épületére. 

A képviselő megkereste a választókerület összes önkormányzatát az ügyben, hogy babazászlót adományozna számukra, amellyel a településeken születő csöppségeket köszönthetnék. Szabadkígyós után most Kétegyháza is szívesen fogadta a gyermekvállalás örömét jelképező zászlókat.

– A nagyközségben az elmúlt időszakban nőtt a gyermekvállalási kedv, amiben szerepe lehet a kormány által tavaly elindított családvédelmi akciótervnek. A polgármester asszony a találkozásunk során arról beszélt, hogy az addig született tizenöt mellett, még további tizenkét baba érkezését várják ebben az évben – tájékoztatott Herczeg Tamás a hivatalos közösségi oldalán.

További programok »

FEL