Herczeg Tamás babazászlót adományoz az önkormányzatoknak

2020. augusztus 27. 19:05 | Mikóczy Erika

Babazászlós felhívással fordult a hazai önkormányzatokhoz a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom. A mozgalom önkénteseként a felhíváshoz Herczeg Tamás tevőlegesen is csatlakozott.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom akciójának lényege, hogy ha egy adott önkormányzat örömmel fogadja az újszülött gyermeket, egyetért a gyermekek megszületésével, tegye ki a zászlót polgármesteri hivatal épületére.

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő a hivatalos közösségi oldalán tette közzé a következőket.

– Az elmúlt tizenöt évben magam is részt vettem több olyan ifjúságkutatásban, amely igazolta, hogy a tizenévesek által tervezett gyermekszám magasabb, mint ami a későbbiekben valósággá válik. Másképp mondva: kevesebb gyerek születik meg, mint amennyit a tinédzserek, a leendő szülők serdülőkorukban szeretnének... A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom legfőbb törekvése, hogy a vágyott, tervezett gyermekek világra jöhessenek. Számos javaslatuk, akciójuk közül számomra az egyik legrokonszenvesebb a babazászlós felhívás. Ezért a mozgalom önkénteseként megkerestem a választókerület összes önkormányzatát az ügyben, hogy szívesen adományoznék számukra babazászlót, amellyel a településeinken születő csöppségeket köszönhetnék. Örömmel tapasztaltam, hogy minden településvezető elfogadja a felajánlást, így remélhetőleg a polgármesteri hivatalokra hamarosan kikerülhetnek a gyermekvállalás örömét jelképező zászlók – fogalmazott Herczeg Tamás.

További programok »

FEL