Átadták a kétegyházi rendőrőrsöt

2022. április 22. 14:14 | Vincze Attila

Több mint 18 év után létesült újra rendőrőrs Kétegyházán. A nagyközség önkormányzata a korábbi körzeti megbízotti iroda épületéből, saját erőből valósította meg a beruházást. A fejlesztésnek köszönhetően nő a helyi lakosság biztonságérzete és tovább javulhatnak a bűnügyi statisztikák is.

Az eseményen Kétegyháza polgármestere megköszönte az országos és a megyei rendőr-főkapitányságnak, illetve a Belügyminisztériumnak, hogy támogatták a fejlesztést. Dr. Rákócziné Tripon Emese ismertte, hogy a település önerőből valósította meg a rendőrőrs kialakítását, valamint felújítását. A nagyközség vezetője elmondta, hogy az önkormányzat tulajdonában lévő, volt körzeti megbízotti irodából átalakított, megújult épületben, korszerű körülmények között, barátságos környezetben dolgozhatnak ezentúl a rendőrök.

– Kétegyházán több olyan sajnálatos esemény történt az elmúlt években, ami még jobban megerősítette bennünk – és a lakossági aláírásgyűjtés is azt támasztotta alá, hiszen több mint ezer aláírás gyűlt össze 2021 szeptemberében –, hogy Kétegyházán mindenképpen szüksége van a lakosságnak állandó rendőri jelenlétre – fogalmazott a polgármester.

A térség országgyűlési képviselője ünnepnek nevezte ezt a napot, amikortól újra van rendőrőrs a településen. Herczeg Tamás elmondta, hogy a szakmai érvek és a helyi társadalmi igények összehangolásával jöhetett létre az új intézmény. A politikus hangsúlyozta, hogy ez már csak azért sem volt könnyű döntés, mert az utóbbi időben javulnak a Békés megyei, ezen belül a kétegyházi bűnügyi statisztikák is.

– Tényleg egészen gyorsan, a döntés megszületése után eljutottunk oda, hogy végre ez a rendőrőrs itt létrejöjjön. A bűnmegelőzés szempontjából is nagyon fontos körülmény ez, másrészt pedig ha mégis bűncselekmények történnek a településen, akkor azok felderítése miatt is fontos a helyi rendőrség – magyarázta.

 

Így néz ki az új rendőrs épülete Kétegyházán. Fotó: behir.hu

 

A megyei rendőrfőkapitány arról beszélt, hogy több mint 18 évvel ezelőtt zárt be az akkori rendőrőrs Kétegyházán, azonban a biztonság iránti igény mindvégig megmaradt az itt élőkben. Dr. Varga Koritár Attila Pál kiemelte, hogy a különböző kriminalisztikai statisztikákon túl a legfontosabb az, hogy a helyiek szubjektív biztonságérzete továbbra is magas legyen, ezt pedig egy helyi rendőrörs tudja biztosítani.

– A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság, illetve a Gyulai Rendőrkapitányság munkatársai a település vezetésével közösen eddig is azon tevékenykedtek és a jövőben is azon fognak munkálkodni, hogy az itt élők biztonságban érezzék magukat. Ha pedig bármi okból kifolyólag valakinek a biztonsága mégis veszélybe kerül, akkor a lehető leggyorsabban kapjon segítséget – húzta alá. 

Az új rendőrőrs a település központjában található, így a lakosság könnyen meg tudja közelíteni azt. A beruházás során két irodahelyiséget, személyzeti mosdót és zuhanyzót, valamint egy konyhát és egy öltözőt is kialakítottak az épületben. A Magyar Falu Programban pedig két szolgálati lakás is létesült, melyek néhány héten belül készülnek majd el teljesen. 

További programok »

Itthon

Sulyok Tamás, az Alkotmánybíróság elnöke lett a kormánypártok államfőjelöltje

Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság jelenlegi elnökét jelölik köztársasági elnöknek a kormánypártok – jelentette be Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője csütörtökön Balatonalmádiban, a Fidesz-KDNP kétnapos, kihelyezett frakcióüléséről beszámoló sajtótájékoztatón. A 67 éves jogász a február elején lemondott Novák Katalint követheti köztársasági elnökként.
14:33
FEL