Rendőrörsöt létesítenek Kétegyházán

2022. február 10. 18:35 | Vincze Attila

Hamarosan rendőrörs létesül Kétegyházán, jelentette be a település polgármestere a térség országgyűlési képviselőjének társaságában csütörtökön. Az önkormányzat a beruházástól a lakosság biztonságérzetének és a bűnügyi statisztikák javulását várja.

A leendő rendőrörs épülete előtt tartott sajtótájékoztatón dr. Rákócziné Tripon Emese Kétegyháza polgármestere elmondta, hogy a település képviselőtestülete 2020-ban fogalmazta meg azt az igényt, hogy legyen egy állandó szolgálatot biztosító rendőrörs a nagyközség területén. Mint fogalmazott, a több mint 3600 főt számláló Kétegyházán az utóbbi időszakban napi szinten érkeztek lakossági megkeresések a közbiztonság fokozása érdekében. A településvezető kiemelte, hogy a Magyar Falu Program forrásainak is köszönhetően a rendőrségi körzeti megbízottnak helyet adó, önkormányzati tulajdonú épületet bővítik ki: szolgálati lakásokat és kiszolgálóhelyiségeket alakítanak ki a jövőbeli rendőrörs dolgozói számára.

– Több mint ezer kétegyházi lakos támogatta aláírásával azt a kezdeményezést, hogy állandó rendőri jelenlétet szolgáló rendőrörs legyen Kétegyházán. Ezt az aláírásgyűjtő ívet eljuttattuk a Belügyminisztérium felé, amely alapján megszületett az a döntés, hogy jóváhagyták a kérelmünket, amely szerint lehet állandó rendőrörs Kétegyházán – ismertette a részleteket a polgármester.

 

Fotó: Petró Zsolt / behir.hu

 

A térség országgyűlési képviselője hangsúlyozta, hogy az új rendőrörsnek a lakosok szubjektív biztonságérzetének javításán túl, a bűncselekmények visszaszorításában is jelentős szerepe lesz. Herczeg Tamás szerint hosszú út vezetett idáig, de március elsejétől elindul az a folyamat, amely végén egy korszerű, a helyi igényeket mindenben kiszolgáló épület, valamint a hozzá tartozó személyzet is rendelkezésre áll majd. 

– Ahhoz, hogy ez a rendőrörs létrejöjjön, az Országos Rendőrfőkapitány, illetve Pintér Sándor belügyminiszter úr döntése, valamint jóváhagyása volt szükséges. Ez a döntés megszületett, jelenleg is folynak azok a munkálatok, amelyek a rendőrörs létrehozásának fizikai körülményeit teszik lehetővé – fogalmazott. 

Ha minden a tervek szerint alakul, akkor tavasszal mintegy 13 fő kezdheti majd meg a szolgálatot a kétegyházi rendőrörsön. 

További programok »

Itthon

Autómentes világnap: A Kölcsey utcai ovisok is rollerre és bringára pattantak

Ha nem is világszinten, de békéscsabai viszonylatban erőteljesen felhívta a figyelmet néhány intézmény az autómentes világnap jelentőségére. Ezen a napon többek között a Kölcsey utcai ovisok is bringán, rolleren kerülték meg többször az intézményt. A kisebbek, nagyobbak és az őket kísérő rendőrök, valamint óvodapedagógusok jó időben tölthették meg jó kedvvel és zsivajjal az utcákat.
2023. szeptember 22. 15:47
FEL