Babazászlókat adott át Herczeg Tamás a szabadkígyósi önkormányzatnak

2020. szeptember 11. 12:58 | D. Nagy Bence

Az országgyűlési képviselő önkéntesként csatlakozott a gyermekek születését ünneplő mozgalomhoz.

Pénteken Szabadkígyósra látogatott Herczeg Tamás országgyűlési képviselő, ahol babazászlókat adott át Balogh József polgármesternek. A zászlókat a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom kezdeményezésére önkormányzatok, közintézmények, otthonok és magánházak egyaránt kitűzhetik, ha újszülött érkezik közéjük.

– A gyermekvállalás értékvállalás is. Vannak fiatal családok, akik emellett döntenek, nemcsak az anyagi biztonság szempontjából vizsgálják a kérdést, hanem abból is, hogy a gyermek mekkora értéket jelent a társadalom, a helyi közösség számára – mondta el Herczeg Tamás. Hozzátette, hogy egy településnek nemcsak anyagi és természetbeni támogatásokkal, de olyan, jelképesnek tűnő gesztusokkal is ki kell fejeznie a családok támogatását, a demográfiai csökkenés elleni küzdelmet, mint például a babazászló.

 

Babazászlók lányoknak és fiúknak.

 

A képviselő elmondta, hogy önkéntesként csatlakozott a mozgalomhoz, azzal a vállalással, hogy választókerülete minden településének két-két zászlót, egy rózsaszínt és egy kéket ajánl fel. Balogh József, Szabadkígyós polgármestere is méltatta a kezdeményezést.

– Nagyon fontos, hogy egy település megőrizze a létszámát, a vitalitását, hogy ne tűnjön el. Ha születnek gyerekek, akiknek egy része itt marad, akkor a helység is életben marad – hangsúlyozta a polgármester. Mint mondta, a babazászlók kitűzését egy nemrégiben született szabadkígyósi ikerpár is indokolja. A településvezető kiemelte, hogy az önkormányzat döntése értelmében minden gyermek születése alkalmából 50 ezer forintos babakelengye-támogatást juttal el az érintett családokhoz.

FEL