Új nyerteseket avattak Békésben a Tiszta udvar, rendes ház pályázat segítségével

2023. október 6. 16:18 | Csiffáry Zsuzsanna

Múlt héten Kondoroson és Szabadkígyóson adtak át Tiszta udvar, rendes ház elismeréseket. A térség országgyűlési képviselője többek között arról tájékoztatott, hogy miért tartja fontosnak a megmérettetést.

Ismét Tiszta udvar rendes ház elismeréseket osztottak ki, ezúttal Kondoroson és Szabadkígyóson. A nagy hagyományokkal bíró elismerést Herczeg Tamás országgyűlési képviselő, valamint a Közösség a Fejlődésért Egyesület élesztette újra. A térség országgyűlési képviselője elmondta: fontosnak tartja, hogy minél több rendezett, szép udvar és ház legyen a környezetünkben. 

– Először tavaly indítottuk el a programot a megyeszékhelyen. Sajnos a választókerület összes településére nem jutott időnk, de nagy vágyam az, hogy minél több helyen tudjuk meghirdetni a versenyt. Most két településen, Szabadkígyósón és Kondoroson indítottuk el a Tiszta udvar, rendes ház mozgalmat, a közelmúltban pedig volt lehetőségem átadni a díjakat. Az évszakot tekintve sokkal előbb kellett volna a versenynek lezajlania, ám számos teendő nem engedte ezt. Amikor ősszel néztem az udvarokat, látszott, hogy a virágok nem teljes pompájukban színesítik az ingatlanokat, hiszen annak ideje májusban és júniusban volt. Ettől függetlenül látszott minden ellenőrzött területen a rendezettség és a törődés. Nemcsak tavasszal lehet szép és ápolt egy udvar, hanem ilyenkor, az ősz elején is – fogalmazott Herczeg Tamás. 

Hozzátette, Szabadkígyóson hárman, míg Kondoroson öten vehették át a nyereményt. Felidézte, hogy szülőfalujában, Pusztaföldváron is dívott a Tiszta udvar, rendes ház pályázat, és azóta is emlékszik, mely házak részesültek az elismerésben. Kiemelte: ahhoz, hogy valaki indulhasson, először is hulladékgazdálkodási szerződéssel kell rendelkeznie.

– A ház előtti résznek – amely közterület is – szépnek, rendezettnek kell lennie, valamint az udvarnak és a kiskertnek is egyaránt. Egy háztartásnak szerződésben kell állnia a hulladékgazdálkodási céggel, amely elszállítja mindenkinek a szemetét. Ezeket az alapfeltételeket kell betartania azoknak, akik megmérettetnék magukat – mondta. 

A „Tiszta udvar, rendes ház” címre, a későbbiekben is lehet majd pályázni.

További programok »

Itthon

Nagy Ferenc: Folyamatosan szépülnek a város közterületei

A Békéscsabai Városgazdálkodási Kft. folyamatosan végzi a közterületek ápolását, hiszen egész éves ütemtervvel rendelkezik, ezt az önkormányzat által meghatározott Közszolgáltatási terv is tartalmazza. Az időjárásnak köszönhetően már februárban elkezdődtek a komolyabb munkálatok.
11:58
FEL