Átadták a Tiszta udvar rendes ház elismeréseket

2022. június 23. 16:13 | Vincze Attila

Átadták a legszebb lakókörnyezetért járó „Tiszta udvar, rendes ház” díjakat csütörtökön a Csabagyöngye Kulturális Központban. A nagy hagyományokkal bíró elismerést Herczeg Tamás országgyűlési képviselő, valamint a Közösség a Fejlődésért Egyesület élesztette újra.

Még februárban mutattuk be hírportálunkon Dobcsányi Mária jaminai családi házát, akkoriban indult el ugyanis a „Tiszta udvar, rendes ház” pályázat Békéscsabán. A tulajdonos hölgy télen még úgy nyilatkozott, hogy a nemrégiben elhunyt férje emlékének is adózik azzal, hogy jelentkezik a felhívásra. 

Csütörtökön a Csabagyöngye Kulturális Központban hirdették ki, kik nyerték el idén a címet. Az eseményen végül többek között Dobcsányi Mária is megkapta az ikonikus táblát, aki meghatódva köszönte meg az elismerést. 

– Őszintén, még sosem volt ilyen nagy élményben részem, nagyon meglepődtem és rendkívül jól esett ez az egész dolog, ki sem tudom igazán fejezni, hogy mennyire – lelkendezett.

A pályázatokat elbíráló bizottság egyik tagja, Kocziha Attila kiemelte, hogy összesen 15 ingatlant díjaztak, és a táblákon, illetve az okleveleken kívül mindenki többféle kertészeti ajándékkal lett gazdagabb.

– Minden ingatlannak volt valamilyen egyénisége, a rendezettségük pedig példaértékű volt, illetve azok az összhangok is, amiket láttunk, gondolok itt az épület, vagy akár a kerítés festésére, a színekkel való játékokra, vagy a különleges tárgyakra az udvarokban – fogalmazott. 

A kezdeményezést a térség országgyűlési képviselője, valamint a Közösség a Fejlődésért Egyesület hívta újra életre. Herczeg Tamás örömét fejezte ki, hogy ennyien vették a bátorságot, hogy a szebbnél szebb kertjükkel, illetve házukkal részt vegyenek a megmérettetésen.

– Egy 70 éves kezdeményezést elevenítettünk fel itt Békéscsabán, azok, akik pályáztak, szívvel, lelkesedéssel, a lakókörnyezetük iránti elhivatottsággal, gondoskodással jelentkeztek erre a pályázatra – mondta. 

A szervezők megígérték, hogy jövőre is lehet jelentkezni a „Tiszta udvar, rendes ház” címre, remélve, hogy akkor még többen pályáznak majd.

További programok »

FEL