Szombaton volt az Országos Könyvtári Napok tetőpontja a Békés Megyei Könyvtárban

2023. október 7. 18:54 | Kugyelka-Zámbori Eszter

A héten rendezték meg az Országos Könyvtári Napokat, amely programsorozathoz a Békés Megyei Könyvtár is csatlakozott. Az érdeklődők szombaton két foglalkozás, egy író-olvasó találkozó és egy zongora koncert között választhattak.

Hétvégéhez méltó lassúsággal indult a szombat délután a Békés Megyei Könyvtár hétvégi rendezvénye, de szépen lassan megtelt az intézmény az érdeklődőkkel, hiszen számos program csalogatta őket. A könyvtár alkotóműhelyében használt pólókat dolgoztak fel újra a rongyhorgolásos technikával.

 

Az Országos Könyvtári Napok tetőpontja a Békés Megyei Könyvtárban Fotó: behir.hu

 

Újrahasznosítjuk és olyan tárgyakat készítünk a kedvenc pólóinkból, amelyek a hétköznapokban használatosak. Szerintem nem túlzottan ismert ez a technika, és így minden alkalommal újat tudok mutatni az érdeklődőknek. Igénylik és szeretik ezeket a foglalkozásokat – mondta el Kácsorné Győri Éva, a foglalkozás vezetője.

A családokat és a baráti társaságokat társasjáték-délutánra várták, ahol különböző készésgfejlesztő játékokat próbálhattak ki a könnyedebb kikapcsolódásra vágyók. Balogh Mária Lídia közösségi szolgálatát tölti a könyvtárban, és önkéntesként vett rész a délutáni programokban. Mint mondta: az itt töltött idő alatt nagyon megszerette az intézmény, mert békés, és az oda járó emberek is szimpatikusak. Hozzátette, hogy bár a barátaival nem társasjátékozik, de a tapasztalatai szerint az a családi összejöveteleken nagyon össze tudja hozni a társaságot. 

Ahogy arról a hét folyamán több alkalommal is beszámoltunk, az egyhetes programsorozatban mindenki találhatott az érdeklődési körének megfelelő lehetőséget, hiszen voltak kiállítás megnyitók, író-olvasó találkozók, zenés irodalmi estek és közönségtalálkozóval egybekötött koncertek is a könyvtárban. 

Örömmel tapasztalhattuk, hogy a hét elején megtartott programok ellenére is ugyanolyan magas volt a látogatottság egész héten. Tényleg jó azt tapasztalni, hogy van igény a kulturális programjaink iránt, illetve ez egy pozitív visszajelzés részünkre is, hogy megfelelően állítottuk össze a programokat – mondta el Juhász Zoltán. A Békés Megyei Könyvtár igazgatója úgy fogalmazott, hogy a szombat volt az Országos Könyvtári Napok tetőpontja Békéscsabán, mivel a két foglalkozás mellett Budai Lotti íróval tartottak egy nőtörténeti délutánt, majd Gulyás Berta zongora koncertjére várták az érdeklődőket.

További programok »

FEL