Az influenza időszakában különösen fontos a helyes táplálkozás

2020. október 5. 06:10 | behir

Az influenza időszakában különösen fontos a helyes táplálkozás és életmód - hívta fel a figyelmet a Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke vasárnap az M1 aktuális csatornán.

Szűcs Zsuzsanna hozzátette: a megfelelő táplálkozással erősített immunrendszer gyorsabban és könnyebben legyőzi a betegségeket.

Mint mondta, az egészséges találkozást rendszeres, napi háromszori étkezéssel és a szezonnak megfelelő zöldség- és gyümölcsfogyasztással lehet megalapozni.

Fontos még a rostokban gazdag élelmiszerek: gabonafélék, hüvelyesek és hagymafélék fogyasztása, amelyek a bélrendszerben élő mikrobáknak nyújtanak táplálékot, ezzel nagyban hozzájárulva az immunrendszer egészséges működéséhez - mondta a dietetikus.

 

Forrás: MTI

További programok »

Itthon

Gazsó Ferenc előtt tisztelegtek Békésszentandráson

Emléktáblát avattak a Hunyadi János katolikus iskola falán szombaton, majd a szociológusról, egyetemi tanárról elnevezett társadalomtudományi társaság kihelyezett ülésén kihirdették a Dél-Tiszántúlon élő - vagy onnan elszármazott - fiatal társadalomkutatók számára kiírt pályázat eredményét.
18:33
FEL