Az influenza időszakában különösen fontos a helyes táplálkozás

2020. október 5. 06:10 | behir.hu

Az influenza időszakában különösen fontos a helyes táplálkozás és életmód - hívta fel a figyelmet a Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke vasárnap az M1 aktuális csatornán.

Szűcs Zsuzsanna hozzátette: a megfelelő táplálkozással erősített immunrendszer gyorsabban és könnyebben legyőzi a betegségeket.

Mint mondta, az egészséges találkozást rendszeres, napi háromszori étkezéssel és a szezonnak megfelelő zöldség- és gyümölcsfogyasztással lehet megalapozni.

Fontos még a rostokban gazdag élelmiszerek: gabonafélék, hüvelyesek és hagymafélék fogyasztása, amelyek a bélrendszerben élő mikrobáknak nyújtanak táplálékot, ezzel nagyban hozzájárulva az immunrendszer egészséges működéséhez - mondta a dietetikus.

 

Forrás: MTI

További programok »

FEL