Címke: influenza

2021. január 8.

Nyoma sincs az influenzának Magyarországon

A korábbi évek tapasztalatai szerint január végén érkezik az influenzajárvány Magyarországra. Az influenza-figyelőszolgálat adatai szerint az elmúlt héten mindössze 2200 fő fordult orvoshoz a betegségre utaló tünetekkel, a vírus jelenlétét azonban egyetlen esetben sem igazolták. A szakemberek szerint továbbra is érdemes védőoltást beadatnia annak, aki eddig ezt nem tette meg.
2021. január 8. 11:14 | Vári Bianka
Tovább olvasom
2020. december 5.

Továbbra is kiemelten fontos az immunerősítés!

Az ősztől tavaszig tartó időszak a légúti fertőzések tipikus időszaka. Ilyenkor különösen fontos a vitaminok pótlása, hiszen kevesebb zöldséghez, gyümölcshöz jutunk, kevesebb a napsütéses órák száma, ezért a természetes D-vitamin termelésünk is hiányos – mondta Galgóczi Ágnes, az NNK járványügyi osztályvezetője a hirado.hu-nak. Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa a maszkhasználat és a védőoltások fontosságára hívta fel a figyelmet.
2020. december 5. 18:16 | behir
Tovább olvasom
2020. november 23.
2020. november 19.

Indul a szociális, egészségügyi és oktatási intézményekben dolgozók tesztelése

Megjelent az a kormányrendelet, amely a következő napokban induló teszteléseket szabályozza. Célzott, csoportos gyors-tesztelések indulnak az egészségügyi, szociális, oktatási-nevelési intézményekben, bölcsődékben dolgozókat illetően. A tesztelés nem kötelező, azon önkéntesen vehetnek részt az érintettek – hangzott el az operatív törzs csütörtöki tájékoztatóján.
2020. november 19. 14:52 | Mikóczy Erika
Tovább olvasom
2020. október 27.
2020. október 23.
2020. október 22.

Müller Cecília: Eredményesen védekezik Magyarország

Az egész világban, de főként Európában a koronavírus-járvány második hullámának azt a szakaszát éljük, amikor emelkedik a fertőzöttek, ezzel együtt az elveszett életek száma a környezetünkben és Magyarországon – mondta el Müller Cecília pénteken. Az országos tisztifőorvos hozzátette: ezzel együtt az Európai Unió adatai alapján – mely szerint a fertőzöttek és az elhunytak arányát egymillió lakosra vetítik le – Magyarország az uniós országok listájának közepén helyezkedik el.
2020. október 22. 15:20 | Kugyelka-Zámbori Eszter
Tovább olvasom
2020. október 20.
Régebbi cikkek Összesen 60 cikk, 1 / 5 oldal
FEL