Az idei három Sporthétfőn harmincnégy sportágat mutatnak be Békéscsabán

2023. szeptember 12. 18:46 | Hidvégi Dávid

Elindult az idei Sporthétfő programsorozat Békéscsabán, amelynek célja a sport népszerűsítése és az utánpótlás-bázis növelése a tanév elején. A hétfői alkalmakon a város 45 sportklubja összesen 34 különböző mozgásformát mutatott be az érdeklődő fiatalok számára, akik ki is próbálhatták magukat a számukra legszimpatikusabb sportágban.

Az idei első sporthétfő köszöntésekkel indult a Szent István téren, ugyanis a békéscsabai önkormányzat díjazta a kiváló eredményeket elért sportolóit. A BRSE játékosainak nagy része nyáron sem pihent, hiszen a magyar válogatottban szerepelt a korosztályos és felnőtt Európa-bajnokságokon.

– Fantasztikus érzés volt képviselni a hazámat, illetve a várost is egy Európa-bajnokságon. Szerintem ez kevés embernek adódik meg és nagyon büszke vagyok rá. Rengeteg lemondással és áldozattal jár, de ezért dolgozunk minden nap – mondta a Swietelsky-Békéscsaba játékosa, Glemboczki Zóra.

Magyarország harmadik lett az utánpótlás kick-box Európa-bajnokság éremtáblázatán, ebben pedig fontos szerepet játszottak a békéscsabai fiatalok. A Békéscsabai Lakótelepi SE Debreczeni Team rekordszámú, 27 versenyzővel nevezett a kontinensviadalra.

– Szerencsére nagyon jól sikerült, három egyéni arany, négy ezüst és öt bronzérmet gyűjtöttünk. Több tanítványomnak csapatban is lett arany ezüst és bronzérme. Ez azt mutatja, hogy Isztambul nagyon jól sikerült nekünk, beérett az a sok munka, amit nyáron végigcsináltunk – emelte ki Debreczeni Dezső.

Az idei három Sporthétfőn összesen 34 különböző mozgásformát mutat be a város 45 sportegyesülete. Az eseménysorozat lehetőséget ad a kluboknak a toborzásra, amivel tovább növelhetik az utánpótlás-bázisukat. Az egyesületek igyekeztek a sportágaik látványosabb részét megmutatni az érdeklődők számára.

– Hogyha most földharcot mutatnánk, akkor azt látnák a laikusok, hogy fetrengenek a versenyzők. Akik értenek hozzá azok látnák, hogy egy technika jó, amivel lehet nyerni. A dobásokból van 164 féle, vannak kombináció például karfeszítés, folytás, leszorítások, főként ezeket mutattuk be – hangsúlyozta Gyáni János, Békés Megyei Kano Judo SE vezetőedző

A városvezetés tíz évvel ezelőtt azzal a céllal hívta életre a Sporthétfőt, hogy a fiatalok kipróbálják a különböző sportágakat és megtapasztalják a mozgás örömét.

– Fontosnak tartom a Sporthétfőt azért, hogy azoknak a fiataloknak akiknek még nem történt meg a sportág választása kedvet csináljon. Itt közvetlen közelből meg tudják nézni a mozgásformákat, nem a sportcsarnokban, nem a tornateremben, nem atlétikai versenypályán. Ha így közvetlen közelben van ismerkedési lehetőség, akkor hamarabb alakul ki vonzódás egy sportág iránt – fogalmazott Szarvas Péter polgármester.

A szokásos színpadi bemutatók a szeptember 18-ai rendezvényen lesznek. Az önkormányzat eredetileg augusztus 28-án rendezte volna meg az idei első sporthétfőt, azonban a kánikula miatt az esemény elmaradt, így azt rendhagyó módon szeptember 19-én kedden pótolják.

További programok »

Sport

Újra előnyben a BRSE a bajnoki negyeddöntőben – galériával

A Swietelsky-Békéscsaba 3–0-ra nyert az UTE ellen a női röplabda Extraliga negyeddöntőjének harmadik mérkőzésén, vasárnap este. Tóth Gábor együttese így ismét vezet az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcban. A találkozót Boskó Ágnes, a vendégek feladójának súlyos sérülése árnyékolta be.
2024. február 25. 20:06
FEL