Az ártatlan áldozatokra emlékeztek a városháza udvarán

2018. június 29. 16:12 | Szendi Rita

A kuláküldözés áldozataira emlékeztek Békéscsabán, pénteken délelőtt. Az emlékezők a városháza udvarán, a Molnár Sándor tiszteletére állított márványtáblánál gyűltek össze. Az Országgyűlés 2012-ben hivatalos emléknappá nyilvánította június 29-ét.

 

 

Molnár Sándor családjában is hosszú ideig hallgattak arról, mi történt a köröstarcsai férfival, akit jelöletlen sírba temettek Békéscsabán.

– Egy egykori elvtárs - aki éppenséggel ÁVO-s volt 1950-ben - közölte velem, hogy tudják, hogy ki vagyok. Egyébként nekem ebből, hogy Molnár Sándor volt a nagyapám, problémám nem volt, az életben, a hétköznapi módon tudtam boldogulni – mondta el Molnár Sándor unokája, Hajdú Károly.

A térség országgyűlési képviselője kiemelte: erkölcsi kötelesség az, hogy minden évben megemlékezzünk a kuláküldözés áldozatairól.

– A kommunista diktatúra lényegi eleme, hogy ellenséget kell és mindenáron találnia kell. Ma már nyilvánvaló, hogy kit, mely társadalmi réteget és miért szemelt ki magának a kommunista hatalom. Tudjuk, hogy a gazdálkodó parasztság miért vált az egyik legádázabb ellenségévé – jegyezte meg Herczeg Tamás.

Az ünnepélyes megemlékezés koszorúzással ért véget, az önkormányzat részéről Kiss Tibor alpolgármester helyezte el az emlékezés virágait.

További programok »

Itthon

Két baleset történt Gyula közelében július 8-án

Szerda délelőtt, Gyula Szanazug részén a Kettős-Körös partjáról egy személygépkocsi a folyóba csúszott. Délután Gyulán, a 44-es főút elkerülő szakaszán, az Újkígyósi elágazás irányába egy platós kisteherautó személygépkocsival ütközött.
2020. július 9. 17:48
FEL