Herczeg Tamás Békéscsaba életét érintő ügyekről egyeztetett a képviselőkkel

2019. május 1. 13:29 | Kovács Andrea

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő második alkalommal hívta tanácskozásra Békéscsaba önkormányzati képviselőit. A találkozó célja, hogy a közgyűlésen kívül egyeztessenek azokról az ügyekről, amelyekkel kapcsolatban a képviselő-testület tagjai a közreműködését kérték.

 

 

Herczeg Tamás a találkozót követő sajtótájékoztatón elmondta, hogy többek között szó esett a DAKK Zrt.-vel kötött közszolgáltatási szerződésről. A busztársasággal a 2019-es év végén lejár a helyi közlekedésről szóló megállapodás, a képviselők és az önkormányzat tagjai pedig arra kérték az országgyűlési képviselőt, hogy tárgyaljon a cég vezetésével annak érdekében, hogy megegyezés szülessen a buszközlekedés ellátásáról.

A Békéscsabai Szakképzési Centrummal kapcsolatban az a kérdés vetődött fel, hogy képes-e az oktatási intézmény arra, hogy kielégítse a városba vagy a megyébe érkező befektetők munkaerőigényét, és ennek érdekében akár új képzéseket is indítson. Herczeg Tamás kifejtette: erről már korábban megkezdte a tárgyalásokat egyrészt a minisztériummal, másrészt a szakképzési centrum vezetőjével és jó esélyt lát arra, hogy az intézmény ellássa a képzésekre vonatkozó igényeket.

A képviselőkkel folytatott egyeztetésen az Alföldvíz Zrt. helyzete is felvetődött. A térség országgyűlési képviselője elmondta: több ágazati minisztériummal és az állami tulajdonossal is tárgyalásokat folytat annak érdekében, hogy rendeződjenek a cég finanszírozási problémái.

 

FEL