Autó, kerékpárok és irodai eszközök – pályázaton nyert a mezőgyáni egyház

Öt és félmillió forintot fordíthat szociális alapszolgáltatások infrastrukturális fejlesztésére a mezőgyáni református egyházközség. A nyertes pályázatnak köszönhetően egy autót, kerékpárokat és irodai eszközöket is beszereztek, ezáltal – mint mondták – sokkal színvonalasabban tudják majd segíteni a rászorulókat.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül Békés megye 58 milliárd forint forráshoz jut – mondta el Zalai Mihály. A Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke hozzátette: ez azt jelenti, hogy közel kétszer annyi forrásból gazdálkodhatnak, mint a fejlettebb megyék.

– A források elosztásánál fontos szempont volt a felzárkóztatás, a területi egyenlőtlenségek kiegyenlítése, és ezt a megyei önkormányzat is igyekezett a megyén belül eszerint megtenni. Az egyik módja ennek a lehatárolás volt, első körben a leghátrányosabb helyzetű járások – a kovácsházinak és a sarkadi – lehatárolásairól döntöttünk. Ennek révén 3 milliárd forint támogatásban részesült a sarkadi járás – fogalmazott Zalai Mihály.

Mezőgyán településen és környékén alig több mint ezren laknak. A Református Egyházközség fontos szerepet játszik a rászorulók ellátásában. Most újabb eszközökhöz jutottak. Többek között egy autót is vásároltak, amivel például ételt szállítanak majd az időseknek.

– A gépjárművel tudjuk biztosítani az itt élő idősek, betegek, rászorulók egészségügyi intézménybe, illetve más jellegű intézményekbe való szállítását – mondta el a lelkész, Fórizs Attila, aki hozzátette: az egyházközség a fejlesztésnek köszönhetően sokkal színvonalasabb és hatékonyabb ellátást tud biztosítani a rászorulók számára.

 

 

Megosztás:

Címke: , , ,