Mezítlábas tanösvény az Esély Pedagógiai Központ békéscsabai iskolájában

2019. április 15. 18:10 | Szabó Rita

Hivatalosan is átadták az Esély Pedagógiai Központ békéscsabai iskolájában a Mezítlábas tanösvényt. Az egészségmegőrző beruházásra 400 ezer forintot nyert a készségfejlesztő iskola egy hipermarket pályázatán.

 

 

A gyalogospályát különböző textúrájú felületekkel látták el, amelyek a talp masszírozásával jótékony hatást fejtenek ki az egész testre. A mezítlábas tanösvény és a wellnessmódszer Sebastian Kneipp természetgyógyász nevéhez fűződik.

– A mezítlábas ösvénynek köszönhetően közelebb kerülünk a természethez is.  Amikor mezítláb vagyunk, közvetlenül érintkezünk az anyafölddel: ez a test és a lélek harmóniájának gyógyítóerejét próbálja definiálni - fogalmazott Fejes István, a Speciális Nevelésért Alapítvány  elnöke.

 

Fotó: Kovács Dénes

 

A pályázat kapcsán azért esett a választás a gyalogosútra, mert jó célt szolgál és a gyerekek is örömmel tudják használni – árulta el Szabó Éva, az  Esély Pedagógiai Központ EGYMI intézményvezetője.

– Többször láttuk a mezítlábas tanösvény projektet más intézményekben az ország számos pontján. Megtetszett és ezért esett a választás errea módszerre. Úgy gondoltuk, hogy mi is megpróbálkozunk ennek megvalósításával és pályázunk rá – tájékoztatott Szabó Éva.

Az intézmény a beruházásra az Ön választ, mi segítünk című pályázaton nyert 400 ezer forintot, amelyet egy hipermarket írt ki. A program lényege, hogy vásárlók döntik el kinek ítélik oda a pályázati összeget.

– Az iskola annyira ügyes volt és a vásárlóinknak annyira tetszett az ötlet, hogy ők nyerték meg a legmagasabb összeget, rájuk érkezett a legtöbb szavazat. A szavazati időszakban a vásárlók zseton bedobásával tudnak szavazni – fogalmazott Béres Zita, a békéscsabai Tesco vezetője.

A hipermarket helyi vezetője hozzátette: a vásárlók szívesen támogatják azokat az ötleteket, amelyek a gyerekhez kapcsolódnak.

További programok »

FEL