Amikor a sport és a kultúra jegyben jár

Nem csak a pályán teljesítenek jól a BRSE sportolói, meglepetéssel készültek az idei költészet napi versmaratonon.

A Békéscsabai Jókai Színház 24 órás versfolyamára negyedik éve kap meghívást a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület. Ez is azt bizonyítja, hogy a sport, a művészet és a kultúra jegyben jár – mondta Baran Ádám. Az egyesület elnöke szerint a röplabdás lányok mindig szívesen vesznek részt a költészet napján egy-egy kedvencükkel. Idén igazi kuriózumot is hallhatott tőlük a közönség.

Sarah Clement, a felnőtt röplabdacsapat centere Petőfi Sándor Füstbement tervét adta elő. Mint mondta, a szöveg feldolgozása után benne is mély érzések törtek felszínre az édesanyja iránt. A profi felnőttjátékosok és az utánpótláscsapat mellett a legkisebbek is színpadra léptek.

A röplabdás lányok fontosnak érzik, hogy így is ki tudják fejezni az érzelmeiket. Egy-egy meccshez lélekben is ott kell lenniük.

– A téren tudok több lenni, hogy a társaimat egy-egy beszéddel, egy-egy mondattal, egy-egy pályán elejtett szóval tudom motiválni. Inkább ezt a részt érzem magamhoz közelebb állónak – fogalmazott kérdésünkre Tálas Zsuzsanna, a BRSE feladója.

– Ha elolvasok egy verset, ami tetszik, azt magaménak érzem. Több érzést, gondolatot lehet így kifejezni, amiket máshogy nem tudnánk átadni – nyilatkozta Szűcs Gréta, a BRSE U16-os játékosa.

A művészeti ágak és a sport tökéletesen kiegészítik egymást – mondta Baran Ádám. A BRSE elnöke szerint a sportolók nyitottabbak lehetnek akár egy verstől is és könnyebben dolgozzák fel a rájuk váró csatákat.

– Ezek a lányok, akik hétről-hétre a pályán vicsorogva küzdenek a győzelemért és sok ezer embernek szereznek boldogságot, humán, érző és jó emberek, akik érdeklődnek a kultúra iránt. Nem lasszóval kell őket fogni, amikor megkapjuk a felkérést, hanem úgy kell beosztani, hogy melyik évben ki jöjjön – nyilatkozta a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület elnöke.

A 24 órás versfolyamot a színház jövőre is megrendezi a költészet napján, április 11-én, József Attila előtt tisztelegve.

 

Megosztás:

Címke: , ,