Színes a kulturális paletta húsvétkor Békés vármegyében

2023. április 7. 08:22 | Hidvégi Dávid

Kiemelten készültek a megye kulturális intézményei a húsvéti hosszú hétvégére, hiszen ilyenkor többen kimozdulnak otthonról. Békéscsabán ráadásul egy hosszabb zárás után nyitottak újra a kulturális intézmények.

Békéscsabán a tízéves Csabagyöngye Kulturális Központ szombaton 19 órától egy koncerttel várja a látogatókat. A Szilánkok együttes a megalakulásának 35. évfordulója alkalmából áll újra össze. Ez lesz a Békéscsabai Tavaszi Fesztivál első koncertje, a rendezvénysorozatban a komolyzene és a könnyűzene is helyet kap.

– Ha csak a célközönség életkorát nézzük, akkor a diákönkormányzati báltól kezdve a Leander Kills koncerten át, a Noxon keresztül és a Bartók Béla vegyeskarig mindenki megtalálja a maga számára megfelelő programot – emelte ki Forczek Győző, Csabagyöngye Kulturális Központ igazgatóhelyettese.

A CSAKK tagintézményei is várják a látogatókat a hosszú hétvége alatt, a Meseház péládul Apáról fiúra - nagy húsvéti tojásírás néven hirdetett programot pénteken délután 4 órára. Vasárnap a Jaminai Közösségi Ház hagyományosan idén is megszervezi a húsvéti fészekrablást.

Pénteken húsvéti tojásvadászattal várja vendégeit a Munkácsy Emlékház az Omaszta parkban. A Balassi Táncegyüttes csütörtök és szombat között rendezi meg a 26. Országos Szólótáncfesztivál gálát. A Békéscsabai Jókai Színház a Revizor bemutatójával nyitott újra. A teátrum az ünnepi hétvége alatt szombaton tűzi műsorra a szatirikus vígjátékot.

A sport szerelmesei április 8-án egy női röplabda elődöntő mérkőzést tekinthetnek meg a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban, amikor a BRSE a Szent Benedek Röplabda Akadémiát fogadja az Extraligában.

Húsvétkor izgalmas programokkal várják a látogatókat Dévaványán, a Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpontban. Nagypénteken tojásfestéssel, szombaton túzok és nyuszi látványetetéseket tartanak. Húsvét vasárnap és hétfőn nyuszi simogatással, tojáskereséssel és izgalmas feladványokkal folytatódik a program. 

Szarvason Kinn a bárány, benn a farkas - Húsvét a kastélykertben címmel hirdetett programot a Körösvölgyi Állatpark, az Arborétumban pedig szinté négy napon keresztül várják a látogatókat húsvéti programokkal.

– A családoknak, a sétálóknak programokat kínálunk, lesz nyuszisimogató, ahol óriás német nyulakat is lehet majd nézni és simogatni, továbbá egy játékos tojáskereséssel várjuk a látogatókat és kóstolgatni is lehet, hiszen helyi kézműveseknek lesznek itt portékái – fogalmazott Kugyeláné Décsei Mónika a park kommunikációs munkatársa.

Az ünnepi hétvégén Gyulán is számos program közül válogathatnak az érdeklődők, a vár és az Almásy-kastély is folyamatosan nyitva tart majd. Utóbbi helyszínen vasárnap interaktív történelmi előadás kíséretében szagos löttyöt lehet készíteni, amit a lányok azért szertethetnek, mert jó lehet az erős szagú pacsulik helyett, a fiúk pedig azért, mert egyediek lehetnek általa. A kastélyparkban szombaton, vasárnap és hétfőn is élő nyulak fogadják a gyermekeket. Vasárnap tojásdíszítéssel is várják a látogatókat. 

A hétévégi eseményeket a behir.hu programajánló fülében nézhetik át részletesebben.

További programok »

FEL