Advent harmadik vasárnapján mézeskalácsot díszítettek

Az Ökumenikus Advent rendezvénysorozat részeként a jaminai evangélikus templomhoz várták az érdeklődőket vasárnap. Mézeskalácsot dísztettek advent harmadik vasárnapján a gyerekek. Tíz éve azért hozták létre a programot, hogy a karácsony előtti rohanásban biztosítsanak egy-egy meghitt alkalmat, amikor lélekben is tudnak készülni az emberek a szeretet ünnepére.

Az idei Ökumenikus Advent harmadik vasárnapján a jaminai evangélikus egyházközség gyülekezeti termébe várták az érdeklődőket mézeskalácsot díszíteni.

–Ez a kézműveskedés engem nagyon érdekel, és a mézeskalács készítés is. Az a fő programunk ilyenkor, hogy minden évben eljövünk ide és a mézeskalácsot készítünk. Ezeken az alkalmakon sok barátot szoktunk szerezni. – mondta el Csicsely Nándor.

A mézeskalács díszítés közben az ízletes karácsonyi alkotásokból jó néhány el is fogyott a délután során. Voltak, akik azt sem bírták kivárni, hogy megszáradjon a süteményeken a máz. A mézeskalács díszítés mellett számos karácsonyi témájú kézműves alkotást is elkészíthettek a gyerekek, talán pont azért, hogy biztos vigyen haza mindenki egy kis ajándékot. A délután folyamán már érezhető volt, hogy a résztvevők mennyire várják a karácsonyt.

–Minden hétvégén meggyújtjuk a gyertyát, amit kell. Amelyik gyertyát kell épen meggyújtani. A koszorú színeket is megtartjuk. Ugye hát a szent estét azt, mindenképpen ünnepeljük. Családi vacsora. szent este másnapján, második másnapján jön a család. – mondta el Csikai Viktória.

Tízedik éve rendezik meg az Ökumenikus Adventet Békéscsabán. A rendezvénynek köszönhetően minden adventi vasárnap vannak programok a Jézus Szíve Katolikus Templomnál, Jaminában, illetve a jaminai Erzsébethelyi Evangélikus Templomnál.

 –Az adventi rohanást, vagy a karácsony előtti rohanást, próbáljuk egy kicsit megakasztani ezekkel az alkalmakkal, hogy ne csak külsőségekben tudjunk, hanem belül lélekben is készüljünk az ünnepre, Krisztus eljövetelére. – emelte ki Nagy Zoltán a Békéscsabai-Erzsébethelyi Evangélikus Egyházközség lelkésze.

Advent harmadik vasárnapján a jaminai templom gyülekezeti termében szerveztek a gyerekeknek kézműves foglalkozást és zenés gyermekműsort, melyet orgonazenés áhítat követett a templomban.

Megosztás:

Címke: , , , ,