A Terefere e heti vendége: Bojczán István

2018. április 5. 08:14 | behir

Bojczán István a Jókai színház színpadi műszaki csoportvezetője lesz a Terefere a Művész Kávéházban beszélgetős sorozat következő vendége április 6-án, pénteken 17 órától - írja a Békéscsabai Jókai Színház beharangozója.

Sokan nem is tudják pontosan, miben áll a munkaköre, mert ő maga intézmény az intézményben. Ha a színházban hirtelen bármire szükség van, azt mondják: „Menjetek Bojczihoz!”

Hivatalosan 1973. októbere óta, tehát negyvenöt éve dolgozik a teátrumban, de előtte már egy évig itt volt kisegítőként. A színházművészet iránti odaadását, példaértékű munkavégzését 2015-ben Magyar Bronz Érdemkereszttel, 2016-ban Magyar Teátrum Díjjal ismerték el.

Arról, hogyan jutott eszébe annak idején egy tizennyolc éves dombiratosi fiúnak, hogy a színházba menjen dolgozni és még sok minden másról a Kállai-díjas Kadelka László beszélget Bojczán Istvánnal.

 

 

További programok »

Kultúra

Köszönjük Békéscsaba -"Bye-bye, Gulyi!"

A vírus elleni sikeres védekezést a Békéscsabai Jókai Színház társulata is szeretné megköszönni, így ingyenes nyári estekre várják a kultúrát kedvelő közönséget a TeÁtriumba. Július 20-án Gulyás Attila búcsúkoncertje zárja a "Köszönjük Békéscsaba" sorozatot.
00:00
FEL