A Színitanházban is elkezdődött az új tanév

2018. szeptember 3. 18:18 | Kugyelka-Zámbori Eszter

Nem csak az alap és középfokú oktatási intézményekbe, hanem az egyéb középfokú végzettséget biztosító helyi intézményekbe is becsengettek hétfő reggel. A békéscsabai Színitanház évnyitóján az elsősöket név szerint mutatták be a felsőbb évfolyamosoknak, de az intézmény néhány diákja fel is lépett az ünnepségen.

Nem csak az első évfolyamosok, hanem a végzősök is izgalommal várják a következő tanévet.

– Idén egy minősítő vizsgánk lesz – már tavaly is volt egy gyakorlatos színész minősítő vizsgánk, de – ez már egy sokkal összetettebb és nehezebb feladat lesz, mert több részből áll majd. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy ez alatt az egy év alatt, hogy fogunk erre felkészülni – remélem, hogy nagyon ügyesen.  Emellett arra is nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen darab lesz a minősítő vizsgadarabunk – mondta el Sánta Dzsenifer, a békéscsabai Színitanház végzős színész tanulója.

A táncszak kivételével minden hagyományos képzését elindította a színitanház – mondta el az intézmény igazgatója.

– Mindig vitás kérdés, hogy mit lehet megtanulni egy művészeti iskolában. A tehetséget nem lehet tanulni. Mi azokat vesszük fel, akikben látunk képességet. Ezt követően kell megtanulniuk a mesterség szakmai alapjait és a technikai részét – emelte ki Seregi Zoltán, a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója.

Az igazgató hozzátette, hogy az idei tanévtől az artista képzést is elindították Békéscsabán a helyi Bartók Béla Szakgimnáziummal és a budapesti Baross Imre Artistaképző Intézettel együttműködve.

FEL