A személyi edzők házhoz mennek vagy online órákat tartanak

2020. november 22. 13:46 | Hidvégi Dávid

A koronavírus-járvány elleni védelmi intézkedések miatt november 11-étől legalább 30 napra bezártak az edzőtermek, így a súlyzózás szerelmeseinek más alternatívákat kell választaniuk. Ez nem csak a fitneszterembe járókat érinti, hanem az ágazatban dolgozókat is. A személyi edzők például új megoldásokra kényszerülnek, ezért online vagy személyesen, a sportolni vágyók otthonában tartják meg a foglalkozásaikat.

Jelenleg üresek az edzőtermek, hivatalosan zárva vannak, illetve csak azok a sportolók használhatják, akik szövetség által rendezett versenyre készülnek. A személyi edzőknek új megoldásokat kellett találniuk, mivel a működésüket még nem tiltja a rendelet. Egyes szakemberek online tartják az edzéseiket, míg mások házhoz mennek. Az egyik békéscsabai edző elmondta, hogy több vendége kialakított egy sarkot az otthonában, ahol megtarthatja az egyéni edzéseket. Mochnács Tamás hangsúlyozta: nem feltétlenül kell egy multifunkcionális gépet megvásárolni, hiszen egyszerű eszközök segítségével át lehet vészelni ezt az időszakot.  

– Nem olyan nagy kiadásokra kell gondolni. Szerencsére most már itt Békéscsabán több helyen lehet kapni ilyen eszközöket. Például súlyzót, gumikötelet, labdát, medicinlabdát bármit be lehet szerezni és ennek az anyagi vonzata se nagyon nagy – fogalmazott. Hozzátette: az edzőterem hiányát hosszabbtávon meg lehet érezni, hiszen vannak olyan pontok, amelyeket szinte csak ott lehet fejleszteni.

Az edzőtermek egyelőre december 11-éig biztosan zárva tartanak, a kormány a járvány alakulását követve dönt majd a védelmi intézkedések enyhítéséről vagy meghosszabbításáról. Habár a fitnesztermek zárva vannak, a szabadban nem tilos az egyéni sportolás, sőt, a szakemberek szerint ez kifejezetten ajánlott. Az ágazatban dolgozók remélik, hogy valamilyen formában enyhítenek a szabályokon, vagy segítséget kapnak az államtól, ugyanis a bevételkiesés miatt nehéz lesz megtartani a munkavállalókat, illetve kifizetni a lakbért és az egyéb számlákat, hiszen egy hivatalosan üzemeltetett terem rengeteg kiadással jár.

További programok »

FEL