A speciális olimpia csabai érmeseit köszöntötték Békéscsabán

Vizsnyai Dávid asztaliteniszező aranyérmet, Lehoczki János erőemelő pedig ezüstérmet szerzett Abu-Dzabiban, a Speciális Olimpia Nyári Világjátékokon. Szerdán reggel Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere köszöntötte a sportolókat a polgármesteri hivatal udvarán.

 

 

Vizsnyai Dávid, Békéscsabai Vandháti DSE asztaliteniszezője férfi egyéniben aranyérmes lett a speciális olimpián. Ezzel megvédte címét, amit négy évvel ezelőtt a Los Angeles-i versenyen szerzett. Lehoczki János, a klub erőemelője a 90 kilogrammos súlycsoportban négy ezüstérmet szerzett a Speciális Olimpia Nyári Világjátékokon.

Békéscsaba polgármestere úgy fogalmazott: a két csabai sportoló a világversenyen elért nagyszerű eredményével hozzájárult az egész magyar csapat sikeréhez.

– Mindkét fiatalember aktív tagja a csabaiak közösségének. Amellett, hogy rengeteget edzenek és rendszeresen járnak versenyekre, mindketten dolgoznak, a Tappe, illetve a Marzek Kner Packaging munkatársai. Polgármesterként szívből gratuláltam nekik ezekhez a sikerekhez. Vizsnyai Dávidot egy kerékpárral ajándékoztuk meg, Lehoczki Jánost pedig vásárlási utalvánnyal segítjük ahhoz, hogy az edzése, felkészülése a továbbiakban is zavartalan legyen – fogalmazott Szarvas Péter.

Szarvas Péter a versenyzők megajándékozását követően felkészítőiknek: Borsi Vincének és Botyánszki Andrásnak, valamint a Vandháti DSE elnökének, Mihályi Istvánnak is megköszönte a munkáját.

 

Megosztás:

Címke: , , , , , ,