Görkorcsolya, szablyavívás, asztalitenisz – ismét sporthétfő Békéscsaba főterén

2019. július 9. 19:11 | Kovács Andrea

Újabb 8 egyesület mutatkozott be a Sporthétfő elnevezésű rendezvényen Békéscsabán. A görkorcsolyások zenés koreográfiákat adtak elő, emellett ki lehetett próbálni az egyik legősibb magyar küzdősportot, a szablyavívást is. Bemutatót tartottak az asztaliteniszezők, a taekwandósok, illetve a Csabai Kulturális Technikai és Szabadidő Sport Egyesület versenymotorjait is meg lehetett nézni.

 

 

A békéscsabai görkorcsolyás lányok is bemutatkoztak a Sporthétfőn. Laczkó Klára, a Skate Korisuli Korcsolya Egyesület elnöke elmondta: 2 éve oktat  görkorcsolyázást, amelyet véleménye szerint a gyerekek leginkább kiegészítő sportként vagy hétvégi kikapcsolódásként választanak. A Sporthétfőn népszerűsíteni szeretnék ezt a szabadidős lehetőséget, illetve meg szeretnék mutatni azt, hogy milyen foglalkozásokat és órákat tartanak. Mint mondta, elsősorban a játék a lényeg, de azért a technikai fogásokat is megtanulják a gyerekek, hogy nyugodtan ki tudjanak menni a kerékpárútra, tudjanak fékezni, kanyarodni, keresztlépést tenni, hátramenetbe haladni – mondta el Laczkó Klára.

 

Fotó: Máthé Csongor

 

A Magyar Szablyavívó Iskola Békéscsabai Tagiskolájának képviselői is várták a fiatalokat, akik kipróbálhatták az egyik legrégebbi magyar küzdősportot. Trényi Péter, a tagiskola vezetője elmondta: az iskolájukban igazi szablyavívást tanítanak, nem indultak el a sportvívás felé. Jelezte: egy olyan hagyományőrző csoportról van szó, amely a régi szablyának mint eszköznek a használatát szeretné bemutatni és a jövő nemzedékének tovább adni.

 

Fotó: Máthé Csongor

 

A valaha nagyon sikeres Békéscsabai Konzervgyár Asztalitenisz szakosztályának utódjaként működő Békéscsabai Asztalitenisz Sportegyesület tagjai is bemutatót tartottak a főtéren. Vegyes a szakosztály, vannak köztük amatőrök, hobbi sportolók és versenyzők is – mondta el Botyánszki András elnök.

 

Fotó: Máthé Csongor

 

A sporthétfő július 15-én hét egyesület bemutatójával folytatódik. A Békés Megyei Szabadidős Klubok Tanácsa játékos 10 próbára várja majd a gyereklelet, de kint lesznek az ejtőernyősök és lesz fallabda, sakk illetve capoeira bemutató is.

További programok »

Sport

Újra Békéscsabán a Fradi-minibusz

Két hete a Ferencváros felnőtt csapata járt Békéscsabán, de akkor a fővárosiak rossz szájízzel hagyhatták el a várost, hiszen a Békéscsaba 1912 Előre kiejtette őket a labdarúgó Magyar Kupából. Az ajándéktárgyaik már ennél sikeresebbek voltak.
14:20
FEL