Lovaglás, tenisz, küzdősport, foci – ismét sportoké volt a főszerep a főtéren

2019. július 2. 16:19 | Kovács Andrea

Újabb egyesületek és sportágak bemutatóival folytatódott a sporthétfő  Békéscsabán, a Szent István téren. A legkisebbek pónilovakkal ismerkedhettek, de lehetett teniszezni, volt önvédelmi bemutató és a női labdarúgó klub játékos foglalkozásába is bekapcsolódhattak a gyerekek.

 

 

A Remonda Szabadidős, Lovas és Sportegyesület pónilovakat hozott ki a főtérre, a gyerekek fel is ülhettek rájuk. Kiss Ferenc az egyesület támogató tagja elmondta: a nyár folyamán különböző játékos táborokkal terápiás- és  gyermek-lovagoltatással, lovaskocsikázással várják a gyereket a Remonda tanyán.

 

Fotó: Ujházi György

A Békéscsabai József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesület karate és aikido csoportja is nyilvános önvédelmi edzést tartott a főtéren. Gregor László, az egyesület szakosztályvezető edzője elmondta: két héttel ezelőtt nagyon nagy megtiszteltetés érte. Egy japán szervezet elfogadta azt az oktatási módszert ahogyan ő a goshinkai karatét tanítja. Ez neki nagyon nagy elismerés hiszen több mint 30 éve oktat önvédelmet.

 

Fotó: Ujházi György

 A labdajátékok szerelmesei is bekapcsolódhattak a sporthétfő programjaiba. A Tréning Center SE például mini teniszbemutatóval várta a gyerekeket. Mihály Dániel, a klub fiatal versenyzője megjegyezte: azért szereti a teniszt, mert gyorsan kell futni, jó állóképességet igényel.

 

Fotó: Ujházi György

A focirajongók a Békéscsabai Női Labdarugó Sport Klub foglalkozásán vehettek rész. Az egyesület női csapatként jött létre 2006-ban, az idők során csatlakoztak fiúk is. A főtéren a fiatalabb fiúk voltak kint, akiknek a héten focitáboruk van, és ezt szerették volna a sporthétfős programmal színesíteni, hogy még több élményt adjanak a gyerekeknek – mondta el Bencsik Éva edző.

 

Fotó: Ujházi György

 A sporthétfő július 8-án délután folytatódik, amikor az érdeklődők többek között kipróbálhatják a vívást, a görkorcsolyázást és az asztaliteniszt, de lesz taekwondo és motorosbemutató is.

 

További programok »

FEL