Röpitől a tőrvívásig – Folytatódott a Sporthétfő

2017. június 28. 07:31 | Kovács Dávid

Folytatódott a Sporthétfő programsorozat Békéscsabán. A rendezvény célja az, hogy bemutatkozási lehetőséget nyújtson a békéscsabai sportegyesületeknek, valamint az, hogy a fiatalok megismerjék a városban működő klubokat és minél több sportágat kipróbáljanak.

Az idei sorozat második állomásán a Békéscsabai Röplabda Sport Egyesület mintegy száz utánpótláskorú játékossal érkezett a sporthétfőre. A csabai klub az idén életre hívott BRSE tábor egyik programjaként mutatkozott be a főtéren. Az egyesületet már nemcsak a városban, hanem országszerte ismerik, de ez az alkalom is lehetőséget adott arra, hogy népszerűsítsék a sportágat

– Nyolc edzőnkkel jöttünk, aki szerette volna, az kipróbálhatta. Megtanítjuk nyitni, fogadni, a kosárérintést, akár be is szállhat a gyerekek közé. Volt itt egy-két leányzó, aki nem röplabdás, volt egy-két focista srác, akik megunták a saját sportágukat, jó volt ezt látni – fogalmazott Kormos Mihály szakmai igazgató.

A megyeszékhelyen a női kézilabdának van nagyobb hagyománya és eredményesebb jelene, de a fiúknál a Békéscsabai DKSE is azért dolgozik, hogy minél több jó játékost neveljen ki a sportágnak.

 

– Összesen kilenc korcsoportban több mint 200 gyermekkel foglalkozunk. A mini korcsoporttól  a nagyokig várunk mindenkit. Kispályás játékkal érkeztünk, próbálunk egy olyan jövőképet vázolni a fiataloknak, ami vonzó lehet számukra. Bázisiskolánk a Kazinczy Ferenc Általános Iskola, de a többi intézménnyel is jó a kapcsolatunk – hangsúlyozta Felföldi Gábor elnökhelyettes.

Csak úgy, mint a világ vívósportjában, Békéscsabán is a párbajtőr a legnépszerűbb. Az Alföld Vívó Akadémiánál egy évtizedes szünet után indították újra a tőrvívást, jelenleg több mint harmincan foglalkoznak ezzel a szakággal. Ez a fegyvernem nemcsak a kisebb találati felület, hanem a bíráskodás miatt is keményebb feladatot jelent a versenyzőknek.

– Ahhoz, hogy valaki jól vívjon tőrrel meg kell győzni a versenybírót is, hogy ő volt az, aki támadott, ő volt az, aki jól védett és visszaszúrt és adta a találatot. Az a nehéz, hogy nemcsak az ellenfelet kell megverni, hanem a zsűrinél is határozottnak kell lenni – elemezte a szakág árnyoldalait Hajtman János edző.

A sokszínűséget a Békéscsabai Női Labdarúgó SC, a Magyar Szablyavívó Iskola Békéscsabai Tagiskolája, a Tréning Center teniszezői és a Remonda Szabadidős, Lovas és  Sportegyesület tette teljessé. A Sporthétfő július 3-án folytatódik, amikor többek között a görkorcsolyával, a darts-cal és a walkenergie-vel is megismerkedhetnek az érdeklődők.

További programok »

Sport

Magyar Kupa: A Békéscsaba továbbjutott a legjobb 64 közé

A Békéscsaba 1912 Előre hátrányból fordítva 4-1-re nyert a Vác ellen idegenben és bejutott a MOL Magyar Kupa legjobb 64 csapata közé. A Békés megyei együttesek közül a két NB III-as gárda, a Füzesgyarmat és a Körösladány, valamint a megyei kvalifikációban küzdő Gyulai Termál FC is kiesett.
2020. szeptember 19. 17:55
FEL