Több, mint négyszáz óvodást varázsolt el a röplabda

2019. április 11. 17:33 | Kovács Dávid

A Békéscsabai Röplabda Sportegyesület másodszor szervezte meg az Óvodai Röplabda Napot, melyre több mint 400 gyermek érkezett a Békéscsabai Városi Sportcsarnokba.

 

 

Szerda este még a BRSE felnőtt csapata játszott a Nyíregyháza ellen a csarnok küzdőterén. Csütörtök reggelre nagyot fordult a világ: a legkisebbek vették át az uralmat és nyolc pályán ismerkedhettek meg a sportág alapjaival. A lurkóknak az óvodapedagógusok és a klub edzői mellett a bajnokcsapat játékosai segítettek abban, hogy az ovisok még izgalmasabb zsinórlabda mérkőzéseken mérjék össze tudásukat. Szpin Renáta, Bodovics Hanna és Pekárik Eszter is beállt az óvodások közé, akik ezt követően még lelkesebben játszottak.

- Ez egy nagyon jó élmény a gyerekeknek és nekünk, játékosoknak is. Úgy gondolom, hogy nagyon fontos, hogy már óvodás korban megszeressék a labdát és a mozgást - mondta el Szpin Renáta, aki sportolói pályafutása mellett óvodapedagógusnak tanul, így egy kis tapasztalatot is szerezhetett.

 

A gyerekek megismerkedhettek a röplabda alapjaival (Fotó: Kugyelka Attila)

 

A BRSE tavaly rendezte meg először az Óvodai Röplabda Napot és a nagy sikerre való tekintettel újra vendégül látta a legkisebbeket.

- Az elmúlt években folyamatosan nőtt a klub játékosainak száma, jelenleg több, mint négyszázan sportolnak nálunk. A zsinórlabda a sportág előiskolája, hiszen el kell kapni a labdát és át kell dobni a háló felett, ezt pedig az óvodában is tudják játszani a gyerekek. Az egyesületünk hat intézménnyel dolgozik együtt, az óvodapedagógusok és az edzőink minél több gyermekkel próbálják megszerettetni ezt a játékot - emelte ki Kormos Mihály, az egyesület szakmai igazgatója.

A rendezvényen Kiss Tibor, Békéscsaba alpolgármestere és Bíró Csaba, a közművelődési, ifjúsági, oktatási és sportbizottság elnöke is tiszteletét tette.

- A BRSE hosszú évekkel ezelőtt úgy döntött, hogy nemcsak az első csapatra helyezi a hangsúlyt, hanem az utánpótlással is kiemelten foglalkozik. Az egyesület igyekszik minden olyan gyermekhez eljuttatni a röplabdát, aki nyitott a sportág felé. Az országban egyedülálló módon az óvodásoknak szerveznek sportnapot, ahol a kicsik megismerkedhetnek a röplabda alapjaival. A városvezetésnek az a feladata, hogy lehetőséget teremtsen a gyerekeknek arra, hogy megszeressék a sportot és a mozgást  - fogalmazott a bizottság elnöke.

A gyerekek a játék élménye mellett ajándékcsomagokat is kaptak olyan sportos kiegészítőkkel, amelyeket a kicsik az óvodai sportos foglalkozásokon is használhatnak majd.

 

További programok »

FEL