Elismerték a megye legjobb diáksportolóit

A megye diákolimpiai bajnokait köszöntötték szerdán a Csabagyöngye Kulturális Központban. A Békés Megyei Diáksport Egyesület elnöke kiemelte: a 2016/2017-es tanévben rendkívül sok siker született és reméli, hogy az idei év is hasonlóan alakul majd.

Több, mint száz aranyérem, valamint első hely született a 2016-2017-es tanévben. Békés megyében is számos fontos sportprogramot rendeztek meg az elmúlt két évben. Ilyen volt a három Békés megyei városban megszervezett összevont labdajáték diákolimpia országos döntője is.

– Mezőberény, Gyula és Békéscsaba összefogott és úgy gondolom, hogy egy olyan magas szintű országos döntőt valósítottak meg, ami azt az irányt mutatta meg, hogy Békés megyében rengeteg lehetőség van, rengeteg erő lakozik ezen a területen – emelte ki Bíró Csaba.

A kormány jelentős összeget fordít a sportlétesítmények fejlesztésére – fogalmazott a Magyar Labdarugó Szövetség elnökségi tagja. Dankó Béla kiemelte: többek között ennek köszönhető az, hogy 8 év alatt megduplázódott az igazolt sportolók száma Magyarországon.

– Azzal a munkával, azzal a sok forrással, ami bekerült a sportba az elmúlt években, sikerült elérni azt, hogy 2010-hez képest megduplázódott hazánkban az igazolt sportolók száma. A korábbi, közel 250 ezer igazolt sportoló helyett mintegy félmillió sportoló van jelenleg Magyarországon – hangsúlyozta Dankó Béla.

A Békés Megyei Diáksport Egyesület elnöke már arról beszélt, hogy a tavalyi tanév sikerei ellenére 2018-ban is nagy kihívások elé néz Békéscsaba.

– Nagyon-nagy feladat vár még ránk májusban, hiszen az első és második korcsoportosoknak, tehát az alsó tagozatosoknak alabdarúgó országos döntőjét rendezzük. Ez egy óriási kihívás, de hatalmas öröm is egyben – fogalmazott Kormos Mihály.

Az esemény díszvendége a Linamar-Békéscsaba Röplabda SE liberója, Szpin Renáta volt. A fiatal sportoló beszédében hangsúlyozta, hogy rendkívül sok kitartás, gyakorlás és áldozat szükséges a profi sportolói karrier eléréséhez.

Az elismerések átadása után a díjazottaknak készített százötven szeletes tortát is elfogyaszthatták a résztvevők.

 

 

 

Megosztás:

Címke: , , , , , , , ,