Diákolimpia: Teremlabdarúgók hétvégéje Békéscsabán

2018. január 31. 15:28 | Kovács Dávid

A teremlabdarúgók hétvégéje lesz Békéscsabán, ugyanis a békési megyeszékhely ad otthont az országos futsal diákolimpiai döntőnek! Szombaton és vasárnap az ország húsz legjobb IV. korcsoportos csapata méri össze tudását.

2017 júniusában mintegy 800 diák érkezett Békés megyébe az összevont labdajátékok döntőjére. Három város, Békéscsaba, Gyula és Mezőberény összefogásával négy sportágban avattak bajnokokat. A döntőt szervező Békés Megyei Diáksport Egyesület elnöke kiemelte, jó visszajelzéseket kaptak a résztvevő iskoláktól, illetve az országos központtól, így Békéscsaba ebben az esztendőben is bekapcsolódhat a finálék lebonyolításába.

- Idén két országos döntőt vállaltunk el, most kisebb rendezvényeket szervezünk, mint tavaly. Az első a IV. korcsoportos futsal országos döntő, illetve majd májusban az I. és II korcsoportosok szintén labdarúgásban mérkőznek meg Békéscsabán. Ezen a hétvégén 250 fiatal, májusban pedig 600 fiatalt mozgatunk meg - emelte ki Kormos Mihály.

A hétvégi fináléban a Jankay Tibor általános iskola 7. és 8. osztályos diákjai képviselik majd Békés megyét. Az együttes már gőzerővel készül a döntőre, szerdán a Mester Klubban vívtak edzőmérkőzést. A csapat egyik erőssége az lehet, hogy a játékosok nagy része már hosszú évek óta együtt játszik.

- Nagyon jól ismerik egymás gondolatát, az edzőmeccsen is ezt lehetett látni. Amit gyakoroltunk edzésen, azt hűen visszatükrözték a pályán, ez pedig gólokban is megmutatkozott. Ennek nagyon örülünk és bízunk abban, hogy ez a hétvégén is látható lesz. Azok a játékosok, akik nem versenyszerűen űzik a sportágat, hanem csak iskolai szinten, ők is felnőttek a feladathoz – fogalmazott Lovas László csapatvezető.

A gárda felkészítésében a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia edzője, Szarvas András is részt vett, aki kiemelte, a futsalban gyorsabb megoldásokra van szükség, ami a nagypályás játékban is segíthet a fiataloknak.

A megnyitót péntek este rendezik, amelyen Dankó Béla országgyűlési képviselő, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökségi tagja és dr. Molnár László, a Magyar Diáksport Szövetség stratégiai igazgatója is köszönti a fiatalokat. Az országos döntőben a csapatok két helyszínen, a Kazinczy Ferenc Általános Iskola és az Evangélikus Gimnázium csarnokaiban csapnak össze egymással.

 

 

 

Sport

Labdarúgás: Fájó csabai vereség a Szentlőrinc otthonában

Nem tudott győzni az utolsó előtti Szentlőrinc otthonában a férfi labdarúgó NB II 32. játéknapján a Békéscsaba 1912 Előre. A hazai együttes Mervó Bence és Törőcsik Péter Tibor duplájával otthon tartotta a 3 pontot, amelynek köszönhetően elmozdult a kieső zónából.
2021. április 11. 18:41
FEL