A felcsútiak nyerték az országos futsal diákolimpia döntőjét Békéscsabán

2018. február 4. 16:56 | Papp Ádám Sándor

A békési megyeszékhelyen rendezték meg az országos futsal diákolimpia döntőjét, szombaton és vasárnap. A hétvégén az ország húsz legjobb negyedik korcsoportos csapata mérte össze tudását Békéscsabán, amelyet végül a felcsúti iskola nyert meg.

Az országos döntőre érkező húsz csapat két helyszínen, a Kazinczy Ferenc Általános Iskola és az Evangélikus Gimnázium csarnokaiban mérkőztek meg. Békés megyét a Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola képviselte. Az intézmény csapata a végső győzelemért indult harcba, de csupán a 12. helyig jutottak. A csabai csapat edzője úgy fogalmazott: nagy siker, hogy az országos döntőben ők képviselhették Békés megyét. Lovas László hozzátette: összességében elégedett a pályán látottakkal.

Jó játékot mutattak a játékosok. Megcsinálták, amit kértem, a begyakorolt figurákból szereztek gólokat. A szerencse mellénk állhatott volna, de inkább azt mondanám, hogy túl idegesek voltak a játékosaim és bizonyos döntő szituációkban rossz döntést hoztak. Fontos lett volna, hogy az utolsó passzoknál az utolsó döntéseket pontosan, higgadtak hozzák meg – hangsúlyozta az edző.

A tavalyi összevont labdajátékok döntője után rengeteg pozitív visszajelzés érkezett a város felé. A Békés Megyei Diáksport Egyesület elnöke kiemelte: Békéscsaba igyekszik egyre több utánpótlás-torna rendezési jogát megszerezni.

– A város próbált nyitni a különböző utánpótlás, illetve diáksport országos döntők felé. Ezért volt jó egy évvel ezelőtt a III. korcsoportos összevont labdajátékok országos döntője Békéscsabán, Mezőberényben és Gyulán, amelyre több mint ezer gyermek érkezett. Eközben sportturisztikai szempontból is van jelentősége az ilyen eseményeknek, hiszen a városnak kevés olyan létesítménye van, amely miatt ide utaznának a turisták. Ez is egy olyan rendezvény, amely idevonzza a látogatókat – fogalmazott Kormos Mihály.

A döntőben Fejér és Baranya megye legjobbja csapott össze. A fináléban a felcsúti gárda magabiztosan, 7:1-re verte a kozármislenyi iskolát.

 

 

Sport

Labdarúgás: Fájó csabai vereség a Szentlőrinc otthonában

Nem tudott győzni az utolsó előtti Szentlőrinc otthonában a férfi labdarúgó NB II 32. játéknapján a Békéscsaba 1912 Előre. A hazai együttes Mervó Bence és Törőcsik Péter Tibor duplájával otthon tartotta a 3 pontot, amelynek köszönhetően elmozdult a kieső zónából.
2021. április 11. 18:41
FEL