Újra országos diákolimpiai döntő Békéscsabán

Békéscsaba ebben az évben már a második országos diákolimpiai döntőt rendezheti. Péntektől vasárnapig az ország legjobb első és második korcsoportos foci csapatai csapnak össze egymással. A fináléban mindkét kategóriában a legjobb húsz együttes méreti meg magát.

 

 

Az I. korcsoportosok mezőnyében, a 7-8 éveseknél a Mezőhegyesi József Attila általános iskola csapata harcolta ki a részvételt. A II. korcsoportosoknál, azaz a 9-10 éveseknél a Békéscsabai Petőfi Utcai Iskola ifjú labdarúgói képviselik majd a megyét. Az együttes az utolsó napokban is nagy lendülettel készül a fináléra. A csapat gerince versenyszerűen a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia színeiben sportol, Sajben Gábor kezei alatt. Az iskola csapata két évvel ezelőtt ugyanezzel a játékoskerettel az I. korcsoportos országos döntőben a 6. helyet szerezte meg, így a játékosok most is bizakodhatnak a jó eredményben.

– A csapatra és a játékosokra az egységesség, az egymásért való küzdeni tudás és a győzni akarás jellemző. Nagyon bízom abban, hogy ezekkel az erényekkel a pályán is büszkélkedhetünk és felvesszük majd a versenyt mindenkivel – fogalmazott Hegedűs József, a csapat egyik felkészítője.

 

(Fotó: Tóth Áron)

2017-ben Békéscsaba két másik Békés megyei településsel, Gyulával és Mezőberénnyel együttműködésben szervezte meg az összevont labdajátékok fináléját. A megyeszékhely ebben az évben két országos döntőt rendezhet. Februárban a 13-14 éves korosztály legjobb teremfoci csapatai küzdöttek meg egymással, most pedig újra a labdarúgásé lesz a főszerep.

– A döntőben korcsoportonként húsz, azaz összesen negyven együttes: a 19 megyei győztes, valamint a főváros legjobb csapata vetélkedik majd az országos diákolimpiai bajnoki címért. A két korcsoportban csapatonként tíz-tizenkét játékosról beszélünk, tehát négyszáz gyerek lép pályára: kísérőkkel és edzőkkel együtt mintegy hatszázan érkeznek. Azt érdemes hozzátenni, hogy alsós gyerekekről van szó, tehát az ország minden pontjáról sok szülő kíséri el a fiatalokat Békéscsabára – emelte ki Kormos Mihály, a Békés Megyei Diáksport Egyesület elnöke.

Az országos döntő péntek délután egy látványos felvonulással és az ünnepélyes megnyitóval veszi kezdetét, a végső helyezések pedig vasárnap dőlnek majd el. A mérkőzéseket a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia 4-es Honvéd utcai központjában rendezik.

 

 

A részletes program:

– Ünnepélyes megnyitó:
Szent István tér, 2018. május 11. (péntek), 17.30 óra.

– Csoportmérkőzések:
2018. május 12. (szombat), 8.30 órától.
Az utolsó mérkőzés tervezetett kezdési időpontja: 16.10 óra.

– Helyosztó-mérkőzések:
2018. május 13. (vasárnap), 8.30 órától.
A döntő tervezetett kezdési időpontja: 12.30 óra.

– Ünnepélyes eredményhirdetés:
2018. május 13. (vasárnap), kb. 13.15 óra.
A két korcsoportnak közös eredményhirdetése lesz!

 

Megosztás:

Címke: , , , , , , , ,